KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych
w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:

1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Kontakt”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej.
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. klauzula informacyjna znajduje się również w linku „Klauzula informacyjna” w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Koło Teatralne i Biblioteczne

Biblioteka to miejsce interdyscyplinarne. Wyposażona jest w komputery z dostępem do Internetu. Jest też miejscem, w którym tętni życie kulturalne. To właśnie tutaj funkcjonuje Koło Biblioteczne i Teatralne „Za kurtyną”. W chwili obecnej realizowany jest „Narodowy Program Rozwoju Czytelnictwa”. Opracowywane są zbiory zakupione w ramach programu, za kwotę 15000 zł.

Zespół artystyczny ma za sobą wiele osiągnięć. Każdego roku wystawiane są spektakle dla mieszkańców powiatu tomaszowskiego, rodziców, młodzieży gimnazjalnej, uczniów naszej placówki, oparte na autorskich scenariuszach pań Izabeli Szymańskiej i Moniki Migały. Taniec, gra aktorska, rozwój umiejętności wokalnych – to tylko niektóre elementy szlifowane podczas spotkań z młodzieżą. W roku szkolnym 2017/2018 aktorzy uzyskali tytuł „Szkoły z teatrem”, po wcześniejszym zrealizowaniu niezwykłego wyzwania projektowego. 

Biblioteka ZSP 8 zaprasza

Drodzy Uczniowie,  biblioteka szkolna ZSP nr 8 zaprasza do korzystania ze zbiorów od 1 czerwca 2020r. Należy pamiętać, by podczas odwiedzin zachowywać obowiązujące zasady bezpieczeństwa. Pamiętamy o: Dezynfekcji rąk przy wejściu do szkoły. Przebywaniu w bibliotece w maseczce, z zachowaniem bezpieczn...

Narodowe Czytanie Nadrzecznej i Biblioteki Pedagogicznej

7 września 2019  czytaliśmy  polskie nowele w ramach akcji Narodowego Czytania, pod patronatem Prezydenta Rzeczypospolitej Polskiej. Młodzież ZSP nr 8 uczestniczyła w spotkaniu, zorganizowanym w ramach współpracy Biblioteki Pedagogicznej filii w Tomaszowie Mazowieckim oraz Zespołu Szkół Ponadgim...

Popremierowo. Teatr „Za kurtyną” zagrał dla tomaszowskich szkół

28 i 29 listopada 2018 teatr „Za kurtyną” zagrał czterokrotnie na deskach kina Włókniarz. Spektakl w wykonaniu uczniów ZSP nr 8, współpracujących  z PCAS, obejrzeli uczniowie szkół podstawowych i gimnazjalnych z Tomaszowa Mazowieckiego. „Szklane domy” w reżyserii...

Teatr „Za kurtyną” w widowisku historyczno – muzycznym pt. „Szklane domy”

10 listopada 2018 roku w przededniu wielkiej, 100-tnej rocznicy odzyskania Niepodległości przez Polskę aktorzy Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych nr 8, we współpracy z Powiatowym Centrum Animacji Społecznej uczcili to wyjątkowe wydarzenie. Rozpoczęło się ono od podsumowania Wielkiego Testu Historycznego-191...