KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych
w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:

1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Kontakt”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej.
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. klauzula informacyjna znajduje się również w linku „Klauzula informacyjna” w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Wiadomości

Konkursu „Inny punkt widzenia – Wiosna”.

Powiatowe Centrum Animacji Społecznej w Tomaszowie Mazowieckim zaprasza do udziału w konkursie fotograficznym „Inny punkt widzenia – Wiosna”. Więcej informacji o konkursie można znaleźć na stronie: https://pcastm.pl/...

Podsumowanie akcji Pisanka Wielkanocna dla Seniora.

Z okazji nadchodzących Świąt Wielkanocnych Szkolne Centrum Wolontariatu zorganizowało akcję dla podopiecznych DPS nr 2 " Pisanka Wielkanocna dla Seniora".   Uczniowie, którzy szczególnie zaangażowali się w akcję: Julita Plich I B Kamil Bujnowski I A Karolina Wójcik I A Patrycja...

Nagrody i wyróżnienia dla laureatów konkursów

W ZSP nr 8 podsumowano i wręczono nagrody oraz  wyróżnienia uczestnikom konkursów, które odbyły się w minionym czasie. Uroczystość, z zachowaniem wszelkich zasad bezpieczeństwa, poprowadziła dyrektor szkoły pani Agnieszka Dziedzic. Oto laureaci konkursu pn. „Najpiękniejszy stroik Bożon...

Zajęcia w ramach projektu "Współpraca szkoły z uczelnią"

 W najbliższy piątek, tj. 26.03.2021r ruszają pierwsze zajęcia dla grupy technika urządzeń i systemów energetyki odnawialnej z kl. III TA w ramach projektu  pn.  „Współpraca szkoły z uczelnią- branża elektroenergetyczna- technik elektryk-grupa I, technik urządzeń i systemów ene...

Klasa medialna

21.03.2021
Klasa medialna

Klasa medialna

21.03.2021

Zapraszamy do zapoznania się z ofertą klasy medialnej:...

Telefon Zaufania dla Dzieci i Młodzieży

Szanowni Państwo, 20 kwietnia 2020 r. Samorząd Województwa Łódzkiego uruchomił Regionalny Interwencyjny Telefon Zaufania dla Dzieci i Młodzieży (RITZ). Infolinia stanowi wsparcie i pomoc w sytuacjach kryzysowych, które narastają wśród wielu młodych osób w okresie pandemii. Telefon (...

Podsumowanie konkursu "Pocztówka do Ósmoklasisty"

W pierwszych dniach marca 2021odbył się w naszej szkole Konkurs Informatyczny "Pocztówka do Ósmoklasisty". W konkursie wzięli udział uczniowie klas pierwszych i drugich, którzy wykonując pocztówkę mieli za zadanie zaprosić swoich kolegów i koleżanki z klas ósmych na wsp&oacut...

Klasa europejska

Zapraszamy do zapoznania się z ofertą klasy europejskiej:...

KONKURS MATEMATYCZNY ROZSTRZYGNIĘTY !!!

W dniach 15.03 - 16.03 świętowaliśmy PI DAY - VIII SDM w naszej szkole......