KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych
w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:

1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Kontakt”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej.
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. klauzula informacyjna znajduje się również w linku „Klauzula informacyjna” w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Aktualności

Sobotnie strzelanie

W sobotę 7 grudnia 2019 roku uczniowie Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych nr 8 pod opieką p.Piotra Dębickiego wzieli udział w treningu strzeleckim. Ćwiczono strzelanie na celność i skupienie z kbks oraz broni krótkiej, przy użyciu pistoletu GLOCK 9 mm. Było głośno;)Zajęcia odbyły się w ramach Szkolnego Koł...

Szlachetna paczka-finał zbiórki w ZSP nr 8

Już po raz czwarty społeczność szkolna Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych nr 8  przystąpiła do ogólnopolskiej akcji „Szlachetna paczka”.Tym razem pomogliśmy  niewidomej pani Jadwidze.Zebraliśmy 24 paczki potrzebnych produktów:Żywność trwałaŚrodka czystościKosmetykiOdzież ...

Pomoc dla dzieci z Kosowa 2019

Po raz kolejny uczniowie Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych nr 8 wzięli udział w akcji 25 BKPow "Pluszak dla Kosowa". Zebraliśmy pluszaki i przybory szkolne (zeszyty, długopisy, kredki), które na Święta Bożego Narodzenia, za pośrednictwem polskich żołnierzy trafią dla dzieci z Kosowa.Wszystkim darczyńcom s...

Akademickie Spotkania 2019

W dniu 3 grudnia 2019 r. w Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych nr 8  odbyły się „ Akademickie Spotkania 2019 ” dedykowane  maturzystom oraz uczniom klas przedostatnich.Podczas spotkania uczniowie mieli okazję wysłuchać autoprezentacji przedstawicieli wyższych uczelni, zapoznać się szczeg&oacu...