KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych
w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:

1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Kontakt”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej.
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. klauzula informacyjna znajduje się również w linku „Klauzula informacyjna” w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Wiadomości

Sportowa inauguracja

Dnia 21 września 2021 po bez mała półtorarocznej przerwie wznowiono sportową rywalizację dzieci i młodzieży powiatu tomaszowskiego. Na błoniach koło Areny Lodowej odbyły się miejsko – powiatowe mistrzostwa w indywidualnych biegach przełajowych. W ramach Licealiady dziewczęta z tomaszowskich szkół śr...

Spotkanie z Ministrem Edukacji i Nauki

W poniedziałek 20 września uczniowie klasy drugiej policyjnej wspólnie z dyrekcją szkoły i nauczycielami brali udział w spotkaniu z Ministrem Edukacji i Nauki panem Przemysławem Czarnkiem w Zespole Szkół Ponadpodstawowych nr 1. Spotkanie przebiegało pod hasłem „Rozwój oświaty w ...

Przewodniczący Samorządu Uczniowskiego

20 września 2021r w naszej szkole odbyły się wybory przewodniczącego Samorządu Uczniowskiego. Kandydowało w nich trzech uczniów: Jakub Jędrzejewski 3BP, Piotr Mazur 2A, Łukasz Wojtaszek 2B.  Miło nam ogłosić, że w wyniku tajnego głosowania nowym przewodniczącym został uczeń Jakub Jędrzejewski. Gratulujemy...

Światowy Dzień Sybiraka

17 września uczniowie Zespołu Szkół Ponadpodstawowych nr 8 upamiętnili rocznicę agresji ZSRR na Polskę i  Światowy Dzień Sybiraka. Klasa 2 policyjna wzięła udział w uroczystości pod pomnikiem W Hołdzie Zesłańcom Sybiru oraz okolicznościowej modlitwie w Kościele NMP Królowej Polski....

Ostatnie przygotowania przed mobilnością I uczniów ZSP nr8

Już tylko 8 dni pozostało do wylotu pierwszej grupy uczniów na praktyki zagraniczne realizowane w ramach projektu „Ścigaj marzenia rozwoju zawodowego!” nr 2020-1-PL01-KA102-080174, realizowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego, Programu Operacyjnego Wiedza Edukacja Rozwój ...

Wpłaty Szkolna Rada Rodziców

Szanowni Państwo, Szkolna Rada Rodziców prosi o dokonanie wpłat na Radę Rodziców na konto Szkolnej Rady Rodziców w Zespole Szkół Ponadpodstawowych nr 8 w Tomaszowie Maz.: 21 1240 3145 1111 0010 9605 7006. Z góry dziękujemy.  ...

Wybory przewodniczącego Samorządu Uczniowskiego

Dnia 20 września 2021r odbędą się w naszej szkole wybory nowego przewodniczącego Samorządu Uczniowskiego. Kandydatami na to stanowisko są: 1. Jędrzejewski Jakub z klasy 3 BP 2. Mazur Piotr z klasy 2 A 3. Wojtaszek Łukasz z klasy 2 B W dniu wyborów, każdy uprawniony do głosowania będzie mógł odda...

Gra Miejska „Obrona Tomaszowa - Wrzesień 1939”

W piątek 10 września 2021 roku odbyła się w naszym mieście Gra Miejska „Obrona Tomaszowa - Wrzesień 1939”, której organizatorem było Stowarzyszenie Rekonstrukcji Historycznej „Batalion Tomaszów. Na początku gry uczestnicy oddali hołd poległym w  1939 roku żołnierzom 45 Pułku Piechot...

Narodowe Czytanie w ZSP nr 8

W czwartek, 9 września uczniowie klas medialnych oraz europejskiej  ZSP nr 8 włączyli się w  ogólnopolską akcję- Narodowego Czytania 2021.  Tym razem wybrali plenerowe miejsce spotkania.  Spotkanie rozpoczęto od przytoczenia listu Prezydenta RP Pana Andrzeja Dudy. Uczniowie, wśród kt&o...

Szczepimy się!

Serdecznie zachęcamy do przystąpienia do szczepienia przeciw COVID - 19....