KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych
w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:

1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Kontakt”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej.
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. klauzula informacyjna znajduje się również w linku „Klauzula informacyjna” w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Aktualności

Akcje Szkolnego Koła Caritas

16.12.2018
Akcje Szkolnego Koła Caritas

W ostatnim czasie wolontariusze ze SK Caritas wzięli udział w licznych akcjach, które miały na celu bezinteresowną pomoc drugiemu człowiekowi. Uczennice z kl. II a i II b realizowały Projekt „Sztafeta pokoleń” w ramach, którego odwiedzały starsze osoby z terenu Tomaszowa Maz. Następnie grupa u...

Powiatowy Konkurs Plastyczny „Kartka z aniołkiem”

16.12.2018
Powiatowy Konkurs Plastyczny „Kartka z aniołkiem”

 W środę, 12 grudnia 2018 roku, w Miejskim Centrum Kultury, filia Dzielnicowy Ośrodek Kultury w Tomaszowie Mazowieckim, odbyło się rozstrzygnięcie organizowanego już od czternastu lat konkursu na najładniejszą kartkę z aniołkiem. Uczniowie z naszej szkoły czynnie zaangażowali się w przygotowanie prac. Komisja kon...

Sukcesy ZSP nr 8 w tenisie stołowym

15.12.2018
Sukcesy ZSP nr 8 w tenisie stołowym

W  dniach 06 i 07.12 18 odbyły się Mistrzostwa Powiatu Tomaszowskiego w tenisie stołowym. W czwartek  miały miejsce rozgrywki dziewcząt, a w piątek walczyli między  tomaszowskimi szkołami chłopcy.  Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych  nr 8 reprezentowali w kategorii dziewcząt : Magdal...

37 Rocznica Stanu Wojennego

13.12.2018
37 Rocznica Stanu Wojennego

Po raz kolejny 13 grudnia 2018 roku uczniowie i nauczyciele szkoły przy Nadrzecznej wzięli  udział w projekcie dotyczącym historii najnowszej Polski. Okazją była tragiczna 37 rocznica wprowadzenia Stanu Wojennego na terenie Polski 13 grudnia 1981 roku.  Oprócz młodzieży szkolnej w spotkaniu uczestniczy...