KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych
w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:

1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Kontakt”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej.
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. klauzula informacyjna znajduje się również w linku „Klauzula informacyjna” w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Aktualności

Akcja krwiodawstwa

Wśród wielu szczytnych akcji w ZSP nr 8 znalazła się już po raz kolejny akcja honorowego oddawania krwi.W dniu 16.10.2019 uczniowie klas III i IV (25 chętnych) podzielili się cząstką siebie i oddali krew. Niestety nie wszyscy mogli w tym dniu zasilić bank krwi. Dla nich wszystkich i pozostałych którzy je...

Konkurs Niepodległościowy 2019

Zapraszamy do udziału w Konkursie Wiedzy dotyczącej Odzyskania Niepodległości Przez Polskę REGULAMIN KONKURSUI.Postanowienia ogólneKonkurs ma zasięg szkolny i przebiega w następujących etapach:- eliminacje klasowe – wyłonienie najlepszych przedstawicieli poszczególnych klas- finałII....

HAZARD-NIE DZIĘKUJĘ !!!

W dniu 11 października 2019 roku  odbyły się pierwsze zajęcia w klasach II i III w związku z akcją mającą zapobiegać hazardowi wśród młodzieży. W Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych nr 8 mieliśmy przyjemność gościć funkcjonariuszy Służby Celno-Skarbowej z Łódzkiego Wydziału Celno-Skarbowego , Del...

„ NAUCZYCIELSKIE ZŁOTE PIÓRA”

Dzień Edukacji Narodowej w ZSP nr 8  każdego roku obchodzimy wyjątkowo. Jest to bowiem  święto polskiej szkoły, uczniów, nauczycieli, pracowników obsługi, a także tych, którzy te instytucje prowadzą i nadzorują. Staje się ono okazją, aby wyrazić wdzięczność wszystkim tym osobom.W czwarte...