KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych
w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:

1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Kontakt”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej.
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. klauzula informacyjna znajduje się również w linku „Klauzula informacyjna” w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Wiadomości

Rusza projekt PO WER w ZSP nr8!

Drodzy Uczniowie! Z przyjemnością informujemy, iż proces podpisania umowy finansowej o numerze  POWERVET-2020-1-PL01-KA102-080174  w ramach  projektu  "Międzynarodowa mobilność edukacyjna uczniów i absolwentów oraz kadry kształcenia zawodowego"  realizowanego ze środków P...

„Zawodowcy w Łódzkiem-stypendia dla najzdolniejszych”

W dniu  16 grudnia 2020 r.  odbyła się  konferencja on-line  dotycząca podsumowania projektu  „Zawodowcy w Łódzkiem – stypendia dla najzdolniejszych na BIS”  oraz rozpoczęcia projektu „ Zawodowcy w Łódzkiem – stypendia dla najzdolniejszych. III e...

158 Rocznica wybuchu Powstania Styczniowego

Dzisiaj 22 stycznia obchodzimy 158. Rocznicę wybuchu Powstania Styczniowego. Powstanie wybuchło 22 stycznia 1863 r. przeciwko rosyjskim zaborcom, a jego celem oprócz odzyskania Niepodległości, była również budowa nowego społeczeństwa. Przez szeregi powstańców w latach 1863-65 przewinęło się około 2...

Matura próbna przeniesiona!

Zgodnie z dzisiejszą sugestią Kuratorium Oświaty próbne egzaminy maturalne zostają przeniesione na inny termin. Nowa data zostanie ustalona w późniejszym terminie, o czym zostaną Państwo poinformowani za pośrednictwem dziennika elektronicznego. Dyrekcja Zespołu Szkół Ponadpodstawowych nr 8 w To...

Próbne egzaminy maturalne.

Drodzy Maturzyści, od dnia jutrzejszego, tj. 21.01.2021r. do piątku 29.01.2021r. w ramach konsultacji odbywać się będą  w naszej szkole próbne egzaminy maturalne  dla tegorocznych maturzystów z zachowaniem reżimu sanitarnego. Serdecznie zapraszamy. Udział jest dobrowolny  i ma posłużyć&...

Spektakl „Pilecki. Pamięć dłuższa niż życie” we wspomnieniach.

10 stycznia 2021 roku  upłynęły już trzy lata od premierowego spektaklu, upamiętniającego szczególną postać w naszej historii płk. Witolda Pileckiego. Obecny czas, tak bardzo trudny dla członków teatru „Za kurtyną” sprawia, że z ogromną tęsknotą wspominamy pracę na scenie. Przed trzema ...

Komunikat dotyczący egzaminu potwierdzającego kwalifikacje w zawodzie

Zgodnie z wewnętrznymi procedurami bezpieczeństwa w związku z zapobieganiem, przeciwdziałaniem i zwalczaniem COVID-19 obowiązującymi w naszej szkole dotyczącymi przeprowadzenia egzaminów potwierdzających kwalifikacje w zawodzie obowiązują następujące zasady wejścia na egzamin do sal znajdujących się na odpowiedn...

Klasa policyjna z życzeniami świątecznymi

Z życzeniami świąteczno-noworocznymi przedstawiciele klasy 1 P (policyjnej) w imieniu całej społeczności szkolnej zapukali do drzwi: - księdza proboszcza parafii Najświętszego Serca Jezusowego,  - Starostwa Powiatowego,  - Komendy Policji w Tomaszowie Mazowieckim życząc, aby te wyjątkowe święta upłynę...

Życzenia świąteczne

Szanowni Państwo, Świętom Bożego Narodzenia zawsze towarzyszy wyjątkowa atmosfera. Niech magiczna moc wigilijnego wieczoru przyniesie Wam spokój, wytchnienie i radość. Każda chwila świąt Bożego Narodzenia niech żyje własnym pięknem, a Nowy Rok obdaruje Państwa zdrowiem, pomyślnością i szczęściem. Niech nieus...

Technik Analityk znowu w akcji.

Zbliżają się Święta Bożego Narodzenia, więc powinno już za chwilę zrobić się biało za oknem, ale Technicy Analitycy z naszej szkoły nie zwalniają tempa pracy. Przez ostatnie 2 tygodnie uczniowie z klasy 1 technikum prowadzili proces krystalizacji i otrzymali piękne kryształy chlorku sodu, czyli soli kuchennej. W pierws...