KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych
w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:

1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Kontakt”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej.
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. klauzula informacyjna znajduje się również w linku „Klauzula informacyjna” w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Wiadomości

XXIII Kwesta Cmentarna

Towarzystwo Przyjaciół Tomaszowa Mazowieckiego i Jednostka Strzelecka 1002 zapraszają do udziału w XXIII Kweście Cmentarnej "Ratujmy groby zasłużonych tomaszowian", która ze względu na panującą pandemią odbędzie się w innej formie niż w latach ubiegłych. Więcej informacji w poniższym linku: https://ww...

Nowy medalion Pułkownika Hojnowskiego

Tuż przed Świętem Zmarłych 24 października 2020r. członkowie Stowarzyszenia Rekonstrukcji Historycznych „Batalion Tomaszów” podjęli się rewitalizacji nagrobka płk. Stanisława Hojnowskiego - Dowódcy 45 Pułku Piechoty z 13 Kresowej Dywizji Piechoty, biorącej udział w obronie naszego miasta we wr...

Podsumowanie konkursów historycznych

Nasza młodzież rokrocznie angażuje się w programy i projekty, których celem jest wspieranie kreatywności, zdolności i pasji uczniów, realizowane przez instytucje kultury i placówki edukacyjne działające w naszym mieście. Ogromnym zainteresowaniem cieszą się zwłaszcza inicjatywy, których zami...

Ważny komunikat!

Komunikat Dyrektora Zespołu Szkół Ponadpodstawowych nr 8 w Tomaszowie Mazowieckim z dnia 18.10.2020r. w sprawie częściowego ograniczenia funkcjonowania szkoły od dnia 19 października 2020 roku.   Informuję, iż na podstawie Rozporządzenia Ministra Edukacji Narodowej z 16 października 2020r. w związku z...