KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych
w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:

1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Kontakt”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej.
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. klauzula informacyjna znajduje się również w linku „Klauzula informacyjna” w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Wiadomości

Webinarium dla kandydatów

Drodzy Ósmoklasiści, drodzy Rodzice. Zapraszamy na wydarzenie na żywo, na którym zostanie zaprezentowany proces rekrutacji do szkół ponadpodstawowych w oparciu o system firmy VULCAN. Podczas prezentacji kandydatom przestawiony zostanie tegoroczny harmonogram naboru, na co zwrócić szczeg&...

IX FORUM EKOLOGICZNE

10 czerwca 2021 roku w naszej szkole odbędzie się IX Forum Ekologiczne. Przedsięwzięcie kierowane jest do uczniów szkól podstawowych z terenu powiatu tomaszowskiego. Forum współtworzą dwa elementy - konkurs oraz  wykłady i pokazy chemiczne. Obie części obrazują wielość i różnorodność ...

230. rocznica Konstytucji 3-go Maja 1791r.-pytania konkursowe

Zapraszamy do naszej zabawy z historią. Oto zestaw 10 pytań konkursowych: 1.Kto był Marszałkiem Sejmu Wielkiego w latach 1788-1792?  2.Podaj autora i dzieło  z którego pochodzi ta ta opinia z 1790r.: Z samych panów zguba Polaków. Oni rządowego posłuszeństwa cierpieć nie chcąc, be...

Informacje na temat organizacji i przebiegu pisemnego egzaminu maturalnego

Informacje na temat organizacji i przebiegu pisemnego egzaminu maturalnego w maju 2021 przygotowane zostały na podstawie materiałów Okręgowej Komisji Egzaminacyjnej w Łodzi.

Podsumowanie konkursu fotograficznego pt. „Bliżej natury”

Z przyjemnością informujemy, że konkurs fotograficzny pt. „Bliżej natury” został rozstrzygnięty. Celem konkursu było zainteresowanie uczniów naturą, walorami przyrodniczymi terenów powiatu tomaszowskiego m.in. poprzez obserwację środowiska przyrodniczego i wyrażenie jej w formie fotografii. W ...

Konkurs historyczny w 230 rocznicę uchwalenia Konstytucji 3 Maja

Zapraszamy uczniów szkół podstawowych, uczniów Zespołu Szkół Ponadpodstawowych nr 8 oraz wszystkich mieszkańców miasta Tomaszów Mazowiecki i Powiatu Tomaszowskiego do wzięcia udziału w internetowym konkursie historycznym z okazji 230 rocznicy uchwalenia Konstytucji 3-go Maja 17...

22 kwietnia - Światowy Dzień Ziemi

Pierwsze obchody Światowego Dnia Ziemi zostały zorganizowane w 1970 roku w Stanach Zjednoczonych i obecnie święto to obchodzone jest prawie w 200 państwach m.in. w Polsce. Przypomina ono o konieczności dbania  o najbliższe środowisko. Organizowane są wtedy wydarzenia mające na celu zwiększenie świadomości społeczn...

Konkurs chemiczny dla szkół podstawowych

Zespół Szkół Ponadpodstawowych nr 8 w Tomaszowie Mazowieckim serdecznie zaprasza uczniów VII i VIII klasy szkoły podstawowej do udziału w konkursie „Chemia w służbie człowiekowi”. Mamy głęboką nadzieję, że dzięki zgłoszeniom uczestników oraz Państwa wsparciu i współpracy...

Oferta edukacyjna szkół ponadpodstawowych na rok szkolny 2021/2022

Zapraszamy uczniów klas ósmych szkół podstawowych do zapoznania się z ofertą szkół ponadpodstawowych na rok szkolny 2021/2022....

Konkurs " Z tęsknoty za sportem"

Zespół Szkół Ponadpodstawowych nr 8 w Tomaszowie Mazowieckim zaprasza uczniów klas ósmych szkół podstawowych do udziału w międzyszkolnym konkursie "Z tęsknoty za sportem". Regulamin międzyszkolnego konkursu „Z tęsknoty za sportem" 1. Organizator: Zespół Szkół ...