KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych
w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:

1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Kontakt”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej.
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. klauzula informacyjna znajduje się również w linku „Klauzula informacyjna” w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Aktualności

Apel Niepodległościowy 2019

W piątek 8 listopada 2019 roku w Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych nr 8 odbył się uroczysty apel z okazji 101. Rocznicy Odzyskania Niepodległości Przez Polskę. Głównym punktem apelu było odśpiewanie przez społeczność uczniowską 4-zwrotkowego hymnu narodowego o symbolicznej godz. 11:11, w ramach akcji ...

Przestępczość w internecie-prelekcja

W dniu 6 listopada 2019 roku w Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych nr 8, dla klas II i III odbyły się w szkole zajęcia z funkcjonariuszami Wydziału ds. przestępczości gospodarczej i korupcji Komendy Powiatowej Policji w Tomaszowie Mazowieckim,  poświęcone  przestępczości w Internecie. Zajęcia cieszyły się...

Podsumowanie współzawodnictwa sportowego

Dnia 06.11.2019 w auli ZSP 1 odbyło się uroczyste podsumowanie współzawodnictwa sportowego organizowanego przez Powiatowy Szkolny Związek Sportowy w Tomaszowie Maz. W uroczystej oprawie najlepsze szkoły odebrały okazałe puchary za osiągnięte wyniki sportowe w roku szkolnym 2018/19. Od wielu lat nasza szkoła plas...

Profilaktyka uzależnień

W dniu 28 października 2019 roku w Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych nr 8, dla klas pierwszych odbyły się zajęcia profilaktyczne dotyczące problemu uzależnień. W charakterze prelegenta mieliśmy przyjemność gościć panią Anettę Markiewicz z Fundacji " Arka Nadziei", która opowiedziała o zagrożeniach i konsek...