KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych
w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:

1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Kontakt”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej.
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. klauzula informacyjna znajduje się również w linku „Klauzula informacyjna” w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Wiadomości

Apel z okazji Dnia Edukacji Narodowej.

13 września 2021r na boisku szkolnym odbył się uroczysty apel z okazji Dnia Edukacji Narodowej. Podczas krótkiej uroczystości Dyrektor szkoły złożyła wszystkim nauczycielom i pracownikom najserdeczniejsze życzenia oraz przestawiła nagrodzonych nauczycieli i pracowników za pracę i zaangażowanie. Opr&oa...

Mistrzostwa Szkoły w tenisie stołowym

Zapraszamy wszystkie chętne osoby do rywalizacji sportowej w tenisie stołowym. Zawody traktowane są jako Mistrzostwa Szkoły. Zawody rozgrywane są w kategorii dziewcząt i chłopców. Zainteresowane osoby proszę o zgłaszanie się do nauczycieli wychowania fizycznego do dnia 21 października. Zapraszamy....

ZSP nr8 na podium w lidze lekkoatletycznej

Dnia 5 października 2021 roku na stadionie COS w Spale odbyły się Mistrzostwa Powiatu w Szkolnej Lidze Lekkoatletycznej dziewcząt i chłopców.  Zawody składały się z wielu konkurencji lekkoatletycznych. Pierwszą był bieg sztafetowy 4x100m, następnie biegi średnie na 1500m, na 800m, biegi krótkie na ...

Apel z okazji DEN

Dyrekcja wraz z Samorządem Uczniowskim zaprasza wszystkich nauczycieli, pracowników i uczniów naszej szkoły na uroczysty apel szkolny z okazji Dnia Edukacji Narodowej, który odbędzie się 13 października 2021r o godzinie 13.00 na boisku szkolnym ( w przypadku niepogody sala gimnastyczna). Podczas ...

Sportowo (a raczej piłkarsko) na Nadrzecznej!

Z okazji Dnia Chłopaka, Samorząd Uczniowski z pomocą grona pedagogicznego zorganizował Międzyklasowy Turniej Piłki Nożnej. Wydarzenie odbyło się w ubiegły czwartek na terenie szkolnego boiska zewnętrznego. Turniej zrzeszył wielu chętnych zawodników. Udało się uformować drużyny reprezentujące kolejno klasy I,II,I...

Konkurs geograficzny „Geosfery powłoki ziemskiej”

Regulamin konkursu Organizatorem konkursu geograficznego „Geosfery powłoki ziemskiej” jest Wojciech Polus uczeń klasy III CP i p. mgr. Sławomir Szymański. Konkurs odbędzie się 18 października 2021 roku o godzinie 16.00. Cele konkursu rozwijanie wiedzy na temat sfer geograficznych; utrwalenie wiado...

Młodzież naszej szkoły na uroczystym otwarciu drogi wojewódzkiej 713

W piątek 1 października uczniowie klasy 2 policyjnej wzięli udział w uroczystym otwarciu drogi wojewódzkiej 713, które odbyło się w Popielawach. Młodzież naszej szkoły uczestniczyła w konferencji dotyczącej bezpieczeństwa na drogach. Następnie odbył się piknik, na którym można było udać się do eduk...

Poznajemy smaki i kulturę Hiszpanii

Uczestnicy projektu "Ścigaj marzenia rozwoju zawodowego" by odkryć Hiszpanię nie tylko uczą się języka i zwiedzają, ale również poznają tutejsze smaki i elementy kultury hiszpańskiej. Dzisiejsza wizyta w restauracji La Carboneria, w której podziwialiśmy pokaz flamenco, z pewnością zapadnie wielu osobom w ...

Wycieczka w Beskid Niski 2021

W dniach 4-6 października 2021, 45 uczniów naszej szkoły pod opieką p. Beaty Koch-Lubickiej, p. Piotra Dębickiego, p. Tomasza Radzikowskiego wzięło udział w wycieczce na teren Pogórzy i Beskidu Niskiego . Pierwszego dnia zwiedziliśmy Skamieniałe Miasto w Ciężkowicach, cmentarz z okresu I Wojny Światowe...

Turniej Piłki Nożnej

Dnia 7 października Samorząd Uczniowski organizuje Turniej Piłki Nożnej z okazji Dnia Chłopaka, który obchodziliśmy 30 września :)...