KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych
w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:

1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Kontakt”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej.
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. klauzula informacyjna znajduje się również w linku „Klauzula informacyjna” w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Wiadomości

XV Miejsko-Powiatowy Konkurs literacko-plastyczny „Ja i moja Mała Ojczyzna: w 190-lecie uzyskania przez Tomaszów Mazowiecki praw miejskich”

Miejska Biblioteka Publiczna w Tomaszowie Mazowieckim im. Teresy Gabrysiewicz-Krzysztofikowej  ogłasza: XV Miejsko-Powiatowy Konkurs literacko-plastyczny „Ja i moja Mała Ojczyzna: w 190-lecie uzyskania przez Tomaszów Mazowiecki praw miejskich” pod patronatem Marcina Witko Prezydent...

Gra Miejska -Projekt „Śladami Tomaszowian w Bitwie Warszawskiej 1920”

W imieniu Stowarzyszenia Rekonstrukcji Historycznych „Batalion Tomaszów” po raz kolejny serdecznie  zapraszam uczniów i nauczycieli  do udziału w Grze Miejskiej będącej częścią Projektu „Śladami Tomaszowian w Bitwie Warszawskiej 1920”. Tym razem kanwą gry będą losy Tomasz...

Nadrzeczna sprząta Świat

  Uczniowie Zespołu Szkół Ponadpodstawowych nr 8 w Tomaszowie Mazowieckim, podobnie jak w poprzednich latach, wzięli aktywny udział w akcji „Sprzątanie Świata”, która odbyła się 18 września 2020 r. W akcji wzięło udział 21 uczniów klasy II CP, a opiekę nad nimi sprawowały: p.&nbs...

Narodowe Czytanie "Medialnej"

W piątek, 4 września, uczniowie klasy II BP medialnej ZSP nr 8 wraz z wychowawcą rozpoczęli akcję Narodowego Czytania od  przytoczenia listu Prezydenta RP Pana Andrzeja Dudy. Następnie wcielili się w role bohaterów "Balladyny" Juliusza Słowackiego. Młodzież przygotowała symboliczne rekwizyty, które w...