KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych
w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:

1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Kontakt”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej.
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. klauzula informacyjna znajduje się również w linku „Klauzula informacyjna” w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Działalność

Kawiarenka andrzejkowa

30 listopada w holu pierwszego piętra Samorząd Uczniowski wspólnie ze Szkolnym Kołem Caritas zorganizował już po raz kolejny kawiarenkę, tym razem o tematyce andrzejkowej.  Mogliśmy zakupić zrobione przez uczennice klasy 1A  pyszne ciasta i babeczki z wróżbami. Dochód zebrany podczas tej ...

Akademickie spotkania

W dniu 27 listopada 2018 r. w naszej szkole odbyły się  "Akademickie Spotkania", czyli prezentacje uczelni wyższych. Podczas spotkania zaprezentowały się m.in. Politechnika Łódzka, Uniwersytet Przyrodniczy z Poznania, Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa ze Skierniewic, Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk o Zdrowiu z ...

Lp.

NAZWA KOŁA / ORGANIZACJI

OPIEKUN

UCZESTNICY

1.        

Samorząd Uczniowski

Małgorzata Chrząszcz

Członkowie SU

2.        

Rzecznik Praw Ucznia

Piotr Dębicki

Społeczność szkolna

3.        

Szkolne Centrum Wolontariatu

Aneta Albrecht-Geszcz

Klasy I - IV

4.        

PCK- HDK

Magdalena Zając

Karbownik Anna

Klasy II-IV

5.        

TPD

Joanna Kosior

Klasy I-IV

6.        

Szkolne Koło CARITAS

Joanna Kosior

Klasy I-IV

7.        

Szkolne Koło Turystyczno-Krajoznawcze

Piotr Dębicki

Klasy I-III

8.        

Szkolne Koło Strzeleckie

Piotr Dębicki

Klasy I-III

9.        

Szkolne Koło Chemiczno-Ekologiczne

Renata Kurkarewicz

Klasy III B i TA I i TA II

10.    

Zajęcia sportowe

Nauczyciele wychowania fizycznego

Reprezentacje szkoły

11.    

Komisja ds. pomocy materialnej uczniom.

Tomasz Migała Joanna Kosior

Aneta Albrecht – Geszcz

 

12.    

Szkolne koło teatralne i biblioteczne

Monika Migała

Izabela Szymańska

Klasy I-IV

13.    

Szkolne Koło Miłośników Roślin

Alicja Barszczyk

Agnieszka Mela

Klasy III TA i IV TA

14.    

Szkolne Koło Europejskie

Aneta Kowalska

Monika Morga

Klasy I i II