KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych
w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:

1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Kontakt”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej.
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. klauzula informacyjna znajduje się również w linku „Klauzula informacyjna” w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Konkursy

Konkurs geograficzny „Geosfery powłoki ziemskiej”

Regulamin konkursu Organizatorem konkursu geograficznego „Geosfery powłoki ziemskiej” jest Wojciech Polus uczeń klasy III CP i p. mgr. Sławomir Szymański. Konkurs odbędzie się 18 października 2021 roku o godzinie 16.00. Cele konkursu rozwijanie wiedzy na temat sfer geograficznych; utrwalenie wiado...

Konkurs Historyczno-Plastyczny “Moja Polska Niepodległa”

Regulamin Konkursu Organizator oraz czas trwania konkursu: Organizatorem Konkursu Historyczno – Plastycznego “Moja Polska Niepodległa” jest Zespół Szkół Ponadpodstawowych nr 8 w Tomaszowie Mazowieckim. Konkurs rozpoczyna się w dniu 11.10.2021 r. i trwać będzie do 8.11.2020r.(osta...

IV edycja konkursu literackiego im. Bolesława Prusa

Z satysfakcją informujemy, że uczeń klasy I B Wiktor Karczewski otrzymał wyróżnienie w  ogólnopolskim konkursie literackim organizowanym przez Związek Literatów Polskich oraz Fundację Kultury WOBEC. W  konkursowym opowiadaniu - niezwykle nastrojowym  i refleksyjnym pt.: „Dlac...

IX FORUM EKOLOGICZNE - „Nie wyrzucaj wykorzystaj ponownie”

Dnia 10.06.2021r. w ramach II części Forum Ekologicznego odbyło się  podsumowanie konkursu „Nie wyrzucaj wykorzystaj ponownie”  zorganizowanego dla uczniów szkół podstawowych z naszego powiatu. Dzięki uprzejmości współpracujących z nami ośrodków naukowych uczestnicy mog...

IX FORUM EKOLOGICZNE - PODSUMOWANIE KONKURSU CHEMICZNEGO

10 czerwca 2021 r. w naszej szkole odbyło się Forum Ekologiczne. Impreza ta – organizowana już po raz 9 - pokazała duże zainteresowanie tomaszowskiej młodzieży zagadnieniami proekologicznymi. Jak co roku staraliśmy  się, aby prezentowana tematyka pokazywały złożone procesy w sposób przystępny, a przed...