KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych
w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:

1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Kontakt”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej.
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. klauzula informacyjna znajduje się również w linku „Klauzula informacyjna” w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Koło SKT-K

Opiekunem Szkolnego Koła Turystyczno-Krajoznawczego jest p. Piotr Dębicki

W historii szkoły turystyka była zawsze ważnym uzupełnieniem zajęć dydaktycznych. Szkolne wycieczki zawsze niosły ze sobą niezapomniane wspomnienia. Najważniejszym celem szkolnych wycieczek jest zachęcanie do uprawiania aktywnej turystyki w różnych formach, co jest ważnym elementem pracy wychowawczej, poszerzającej wiedzę uczniów o walorach krajobrazowych, przyrodniczych i historycznych Polski. Uczestnicy poznają walory i osobliwości krajoznawcze, przyrodnicze, historyczne odwiedzanego miasta czy regionu. Ważne są szkolne przyjaźnie, które nawiązują się podczas mniejszych czy większych przygód związanych z wyjazdami. Opowieści "jak było" na wyprawie z czasem urastają do rangi kultowych w środowisku szkolnym, a takich nie brakowało w historii koła.

Poniżej film z jednej z eskapad Szkolnego SKTK – Rajd Pieszy po Beskidzie Małym 2011