KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych
w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:

1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Kontakt”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej.
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. klauzula informacyjna znajduje się również w linku „Klauzula informacyjna” w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Kategoria: Biblioteka

Biblioteka ZSP 8 zaprasza

Drodzy Uczniowie,  biblioteka szkolna ZSP nr 8 zaprasza do korzystania ze zbiorów od 1 czerwca 2020r. Należy pamiętać, by podczas odwiedzin zachowywać obowiązujące zasady bezpieczeństwa. Pamiętamy o: Dezynfekcji rąk przy wejściu do szkoły. Przebywaniu w bibliotece w maseczce, z zachowaniem bezpieczn...

Narodowe Czytanie Nadrzecznej i Biblioteki Pedagogicznej

7 września 2019  czytaliśmy  polskie nowele w ramach akcji Narodowego Czytania, pod patronatem Prezydenta Rzeczypospolitej Polskiej. Młodzież ZSP nr 8 uczestniczyła w spotkaniu, zorganizowanym w ramach współpracy Biblioteki Pedagogicznej filii w Tomaszowie Mazowieckim oraz Zespołu Szkół Ponadgim...

Aktorzy Teatru "Za kurtyną"

Autorka zdjęć: absolwentka III LO - Monika Rokita...

Premierowy spektakl teatru "Za kurtyną", czyli "Randka (nie) w ciemno"

Już 7 czerwca 2019 w sali kina "Włókniarz" o godzinie 17.30 odbędzie się premierowy spektakl komediowy w wykonaniu artystów teatru "Za kurtyną" pt. "Randka (nie) w ciemno". Aktorzy teatru, uczniowie ZSP nr 8, współpracujący od dwóch lat z Powiatowym Centrum Animacji Społecznej, zaprezentują ...

Przedwiośnie lekturą Narodowego Czytania 2018

Narodowe Czytanie to inicjatywa której celem jest propagowanie bogactwa polskiej literatury oraz popularyzacja czytelnictwa. Organizowana jest przez Prezydenta RP od 2012 roku. Została zainicjowana wspólną lekturą Pana Tadeusza Adama Mickiewicza. Rok później w całej Polsce odbyło się czytanie dzieł...

Narodowe Czytanie 2017 - "Wesele"

6 września w szkolnej bibliotece spotkały się miłośniczki literatury. Wspólnie dołączyły do ogólnopolskiej akcji Narodowego Czytania. W tym roku Narodową Lekturą jest "Wesele" Stanisława Wyspiańskiego. Po za czytaniem dzieła wybitnego twórcy nie zabrakło komentarzy i dyskusji nad poruszanymi przez ...

Kongres polonistów i bibliotekarzy

"Ja Tobie a ty mnie" ("Gra w statki" G. Wróblewskiego) - to główna myśl, która przyświecała organizatorom tegorocznego Kongresu, odbywającego się w Warszawie 25 listopada 2016 roku. Wybitni profesorowie, aktorzy, twórcy, redaktorzy, a wśród nich:prof. Halina Zgółkowa, prof...

Spotkanie z poetką Krystyną Dąbrowską

W dniu dzisiejszym młodzież naszej szkoły, na zaproszenie Miejskiej Biblioteki Publicznej w Tomaszowie Mazowieckim, wzięła udział w spotkaniu z polską poetką, tłumaczką– panią Krystyną Dąbrowską. Pani Dąbrowska ukończyła studia na warszawskiej Akademii Sztuk Pięknych, z wykształcenia jest grafikiem. W 2006 r. wyd...