KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych
w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:

1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Kontakt”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej.
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. klauzula informacyjna znajduje się również w linku „Klauzula informacyjna” w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Przystanek trzeci- WARTO POMAGAĆ

Przystanek trzeci - Warto pomagać

Działalność charytatywna to duma szkoły przy ul. Nadrzecznej. Zawsze jest obok ktoś, kto potrzebuje wsparcia, a żeby pomagać, wystarczy tylko czujące serce, trochę wolnego czasu i wola działania.

Działając w Szkolnym Kole Honorowych Dawców Krwi Polskiego Czerwonego Krzyża, w Szkolnym Centrum Wolontariatu, Kole Caritas czy wspomagając Szkolne Koło Towarzystwa Przyjaciół Dzieci, kolejne pokolenia uczniów dowodzą, że warto pomagać, gdyż każda akcja niesienia pomocy pozostawia trwały ślad w sercach.

Społeczność szkolna przez kolejne dekady uczestniczyła i nadal cyklicznie uczestniczy  w różnych przedsięwzięciach charytatywnych, jak: Gorączka złota, Wyprawka dla żaka, Dary jesieni, Świąteczna gwiazdka, Wielkanocny koszyk, Góra grosza, Cała Polska czyta dzieciom, Szlachetna paczka, Pomoc irackim dzieciom, akcja Podręcznik, akcja Ambulans…

Podobnie imponująca jest lista tomaszowskich organizacji i placówek, z którymi podejmowano współpracę. Oto niektóre z nich: Ośrodek Rehabilitacji Osób Niepełnosprawnych, Ośrodek Szkolno-Wychowawczy, Dom Dziecka, Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej, Dom Opieki Społecznej nr 2, Stowarzyszenie Pomocy Arka Noego, świetlica Krasnoludek przy Oddziale Powiatowym TPD czy świetlica środowiskowa Mamusia przy Parafii Najświętszego Serca Jezusowego.

Warto podkreślić, ze w ZSP nr 8 działa najstarsze w Tomaszowie Mazowieckim Szkolne Koło Honorowych Dawców Krwi Polskiego Czerwonego Krzyża, założone w 1974 r. Krew jest darem wyjątkowym, nie da się jej niczym zastąpić, dlatego bezcenne jest poświęcenie młodych ludzi. Zaangażowanie młodzieży w akcję honorowego oddawania krwi było wielokrotnie nagradzane medalami, dyplomami, podziękowaniami Wojewódzkiej Stacji Krwiodawstwa w Łodzi. W roku 2009 Szkolne Koło PCK HDK otrzymało Medal Pamiątkowy Ruchu Honorowego Krwiodawstwa Polskiego Czerwonego Krzyża Twoja KrewRatuje Życie za szczególnie zaangażowanie w realizację programu aktywizującego lokalne środowiska społeczne do działań związanych z honorowym krwiodawstwem PCK.

Warto pomagać!

Przystanek czwarty.....