KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych
w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:

1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Kontakt”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej.
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. klauzula informacyjna znajduje się również w linku „Klauzula informacyjna” w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Klasa medialna

Liceum 4-letnie

Nauka w klasie humanistycznej to idealny wybór dla ludzi o zainteresowaniach dziennikarskich i artystycznych, twórczych i ciekawych świata, aktywnych społecznie. W III Liceum Ogólnokształcącym nie ograniczamy do rozszerzenia z przedmiotów humanistycznych, ale przedstawiamy szerszą i ciekawą ofertę, która pozwoli na rozwijanie pasji, a także ukrytych talentów.

Możliwość rozwijania indywidualnych zainteresowań i umiejętności:

  • warsztaty wokalne, aktorskie, choreograficzne;
  • współpraca z łódzkimi aktorami;
  • współpraca z Powiatowym Centrum Animacji Społecznej;
  • możliwość korzystania z profesjonalnego sprzętu estradowego;
  • występy na scenie teatralnej przy udziale szerokiej publiczności;
  • cykl warsztatów prowadzonych przez znanych z telewizji i radia dziennikarzy, pisanie reportaży;
  • praca w teatrze „Za kurtyną”, czyli spotkania aktorskie z grupą ludzi zafascynowanych grą aktorską, tańcem, śpiewem oraz nowoczesnymi technikami montażu filmu i dźwięku.

Przyszły zawód:

  • prawnik
  • psycholog
  • animator kultury
  • instruktor teatralny
  • lingwista
  • filolog
  • dziennikarz
  • aktor

Doświadczenie kadry nauczycielskiej i zaangażowanie naszych uczniów gwarantują:

  • wysokie wyniki na egzaminie maturalnym z języka polskiego na poziomie podstawowym i rozszerzonym;
  • uzyskanie wysokich lokat w olimpiadach, konkursach historycznych;
  • szansę na wybór studiów w każdej uczelni w Polsce, na kierunkach, które wymagają przystąpienia do egzaminu na poziomie rozszerzonym z języka polskiego.