KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych
w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:

1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Kontakt”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej.
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. klauzula informacyjna znajduje się również w linku „Klauzula informacyjna” w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Kategoria: Edukacja obywatelska

Finał regionalny konkursu o Żołnierzach Wyklętych

W czwartek 5 marca 2020 r. w Opocznie odbył się Finał Regionalny konkursu wiedzy historycznej Żołnierze Wyklęci Obudźcie Polskę, którego głównym organizatorem był Poseł na Sejm RP Robert Telus. Jest to już VII edycja konkursu organizowana na terenie województwa łódzkiego.W tym etapie udział ...

Obchody Narodowego Dnia Pamięci Żołnierzy Wyklętych w ZSP nr 8

W tym roku społeczność Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych nr 8 uczestniczyła w wielu przedsięwzięciach mających na celu uczczenie pamięci Żołnierzy Niezłomnych. Już w piątek 28 lutego w siedzibie PCAS został wyświetlony  film „Inka 1946”. W projekcji wzięły udział klasy II B,I TG i  I TP pod ...

38. rocznica wprowadzenia stanu wojennego

W piątek 13 grudnia 2019 roku minęła 38. rocznica wprowadzenia stanu wojennego w Polsce. Jak co roku uczniowie i nauczyciele Zespołu Szkół Pondgimnazjalnych nr 8 uczestniczyli w obchodach poświęconych pamięci tragicznych wydarzeń 13 grudnia 1981 roku w Tomaszowie Mazowieckim.Tym razem klasa III A pod opieką p.P...

Apel Niepodległościowy 2019

W piątek 8 listopada 2019 roku w Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych nr 8 odbył się uroczysty apel z okazji 101. Rocznicy Odzyskania Niepodległości Przez Polskę. Głównym punktem apelu było odśpiewanie przez społeczność uczniowską 4-zwrotkowego hymnu narodowego o symbolicznej godz. 11:11, w ramach akcji ...

Przestępczość w internecie-prelekcja

W dniu 6 listopada 2019 roku w Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych nr 8, dla klas II i III odbyły się w szkole zajęcia z funkcjonariuszami Wydziału ds. przestępczości gospodarczej i korupcji Komendy Powiatowej Policji w Tomaszowie Mazowieckim,  poświęcone  przestępczości w Internecie. Zajęcia cieszyły się...

Zwiedzali Miejsca Pamięci Narodowej w Krakowie

W dniach 15-16 października 2019 roku 46 uczniów Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych nr 8 wzięło udział w wycieczce w ramach działalności Szkolnego Koła Turystyczno-Krajoznawczego. W ciągu dwóch dni pobytu w Mieście Królów Polskich młodzież zwiedziła: Muzeum Armii Krajowej; Kopiec K...

Uczcili bohatera spod Monte Cassino

W piątek 24 maja 2019 roku delegacja Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych nr 8 na czele z Dyrektorem Szkoły Panem Tomaszem Migałą wzięła udział w uroczystym spotkaniu w sali obrad Urzędu Miasta. W jego trakcie przedstawiciele polsko-włoskiej rodziny płk. Antoniego Mosiewicza, z rąk Prezydenta Miasta Pana Marcin...

Zaproszenie na Majowe Obchody

Prezydent Miasta Tomaszowa Mazowieckiego, Przewodniczący Rady Miejskiej Tomaszowa Mazowieckiego, Dowódca 25 Brygady Kawalerii Powietrznej w Tomaszowie Mazowieckim, Przewodniczący Rady Kombatantów zapraszają na uroczystości patriotyczne z okazji Dnia Flagi Rzeczypospolitej Polskiej i 228. Ro...

79. Rocznica Zbrodni Katyńskiej

W piątek 12 kwietnia 2019 roku obchodziliśmy w Tomaszowie Mazowieckim 79. Rocznicę Zbrodni Katyńskiej. Oficjalne uroczystości zorganizowało Starostwo Powiatowe na Cmentarzu Wojskowym przy ulicy Smutnej, w celu upamiętnienia 22 tys. polskich oficerów, którzy zginęli za Niepodległą Polskę, zamordowani przez...

Wojewódzki etap VI Olimpiady Solidarności

W czwartek 14 marca 2019 roku odbył się w Łodzi etap wojewódzki VI Edycji Olimpiady Solidarności. Dwie dekady historii. Naszą szkołę reprezentowali Justyna Kratouni-Vasilieadou (IIA) i Michał Mochola (IIB). W eliminacjach wzięło udział ponad 40 najlepszych finalistów etapów szkolnych z całego wojew...