KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych
w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:

1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Kontakt”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej.
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. klauzula informacyjna znajduje się również w linku „Klauzula informacyjna” w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Kategoria: Edukacja obywatelska

Uczcili bohatera spod Monte Cassino

24.05.2019
Uczcili bohatera spod Monte Cassino

W piątek 24 maja 2019 roku delegacja Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych nr 8 na czele z Dyrektorem Szkoły Panem Tomaszem Migałą wzięła udział w uroczystym spotkaniu w sali obrad Urzędu Miasta. W jego trakcie przedstawiciele polsko-włoskiej rodziny płk. Antoniego Mosiewicza, z rąk Prezydenta Miasta Pana Marcin...

Zaproszenie na Majowe Obchody

24.04.2019
Zaproszenie na Majowe Obchody

Prezydent Miasta Tomaszowa Mazowieckiego, Przewodniczący Rady Miejskiej Tomaszowa Mazowieckiego, Dowódca 25 Brygady Kawalerii Powietrznej w Tomaszowie Mazowieckim, Przewodniczący Rady Kombatantów zapraszają na uroczystości patriotyczne z okazji Dnia Flagi Rzeczypospolitej Polskiej i 228. Ro...

79. Rocznica Zbrodni Katyńskiej

14.04.2019
79. Rocznica Zbrodni Katyńskiej

W piątek 12 kwietnia 2019 roku obchodziliśmy w Tomaszowie Mazowieckim 79. Rocznicę Zbrodni Katyńskiej. Oficjalne uroczystości zorganizowało Starostwo Powiatowe na Cmentarzu Wojskowym przy ulicy Smutnej, w celu upamiętnienia 22 tys. polskich oficerów, którzy zginęli za Niepodległą Polskę, zamordowani przez...

Wojewódzki etap VI Olimpiady Solidarności

14.03.2019
Wojewódzki etap VI Olimpiady Solidarności

W czwartek 14 marca 2019 roku odbył się w Łodzi etap wojewódzki VI Edycji Olimpiady Solidarności. Dwie dekady historii. Naszą szkołę reprezentowali Justyna Kratouni-Vasilieadou (IIA) i Michał Mochola (IIB). W eliminacjach wzięło udział ponad 40 najlepszych finalistów etapów szkolnych z całego wojew...

Nieletni wobec prawa-cyberprzemoc

05.03.2019
Nieletni wobec prawa-cyberprzemoc

W dniu 04.03.2019 r. w  klasach I odbyły się zajęcia z funkcjonariuszem KPP w Tomaszowie Maz.  p. Agnieszką Jankowską na temat: "Odpowiedzialności karnej młodzieży i cyberprzemocy". Zajęcia odbyły się w ramach edukacji obywatelskiej i prawnej.Organizatorem zajęć była p. pedagog Aneta Albrecht- Geszcz....

Obchody Narodowego Dnia Pamięci Żołnierzy Wyklętych

04.03.2019
Obchody Narodowego Dnia Pamięci Żołnierzy Wyklętych

1 marca 2019r.  obchodziliśmy Narodowy Dzień Pamięci Żołnierzy Wyklętych. Przedstawiciele społeczności Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych nr 8 tradycyjnie wzięli udział w uroczystościach miejsko-powiatowych organizowanych z tej okazji. Tego dnia o godz. 12:00 w Kościele NMP Kró...

III Rajd w 77. Rocznicę Utworzenia Armii Krajowej

14.02.2019
III Rajd w 77. Rocznicę Utworzenia Armii Krajowej

W czwartek 14 lutego 2019r. minęła 77. rocznica utworzenia Armii Krajowej. Po raz trzeci w celu uczczenia tego wydarzenia został zorganizowany przez Szkolne Koło Turystyczno-Krajoznawcze w ZSP nr 8 pieszy rajd wokół Zalewu Sulejowskiego na trasie Smardzewice-Tresta-Zarzęcin-Sulejów-Barkowice Mokre-Bronisł...

Wyniki szkolnych etapów olimpiad i konkursów obywatelsko-historycznych

25.01.2019
Wyniki szkolnych etapów olimpiad i konkursów obywatelsko-historycznych

Na przełomie 2018/2019 roku odbyły się w Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych nr 8 szkolne eliminacje VI Edycji Olimpiady Solidarności.Dwie dekady historii, IV Edycji Młodzieżowej Olimpiady Wiedzy o Społeczeństwie i Konkursu Historycznego Żołnierze Wyklęci Obudźcie Polskę! Naszą szkołę w etapie okregowym i regionaln...