KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych
w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:

1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Kontakt”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej.
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. klauzula informacyjna znajduje się również w linku „Klauzula informacyjna” w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Matura

Aktualne dokumenty, harmonogram oraz komunikaty OKE w sprawie egzaminu maturalnego można znaleźć na stronie Centralnej Komisji Egzaminacyjnej.

 

Część pisemna egzaminu maturalnego 2020

Maj

Godzina 9:00

Godzina 14:00

4

poniedziałek

język polski - pp

język polski - pr

5

wtorek

matematyka - pp

język łaciński i kultura antyczna - pp

język łaciński i kultura antyczna - pr

6

środa

język angielski - pp

język angielski - pr

język angielski - dj

7

czwartek

matematyka - pr

filozofia - pp

filozofia - pr

8

piątek

biologia - pp

biologia - pr

wiedza o społeczeństwie - pp

wiedza o społeczeństwie - pr

9, 10 - sobota, niedziela

 

11

poniedziałek

chemia - pp

chemia - pr

informatyka - pp

informatyka - pr

12

wtorek

język niemiecki - pp

język niemiecki - pr

język niemiecki - dj

13

środa

geografia - pp

geografia - pr

historia sztuki - pp

historia sztuki - pr

14

czwartek

język rosyjski - pp

język rosyjski - pr

język rosyjski - dj

15

piątek

język francuski - pp

język francuski - pr

język francuski - dj

16, 17 - sobota, niedziela

 

18

poniedziałek

fizyka i astronomia - pp

fizyka i astronomia / fizyka - pr

historia - pp

historia - pr

19

wtorek

język hiszpański - pp

język hiszpański - pr

język hiszpański - dj

20

środa

język włoski - pp

język łemkowski - pp

język łemkowski - pr

język włoski - pr

język włoski - dj

 

21

 

czwartek

języki mniejszości narodowych - pp

język kaszubski - pp

język kaszubski - pr

języki mniejszości narodowych - pr

wiedza o tańcu - pp

wiedza o tańcu - pr

historia muzyki - pp

historia muzyki - pr

godz. 9:00 - matematyka w języku obcym dla absolwentów oddziałów dwujęzycznych (pp)*

godz. 10:35 - historia w języku obcym dla absolwentów oddziałów dwujęzycznych (pr)*

godz. 12:10 - geografia w języku obcym dla absolwentów oddziałów dwujęzycznych (pr)*

godz. 13:45 - biologia w języku obcym dla absolwentów oddziałów dwujęzycznych (pr)*

godz. 15:20 - chemia w języku obcym dla absolwentów oddziałów dwujęzycznych (pr)*

godz. 16:55 - fizyka i astronomia / fizyka w języku obcym dla absolwentów oddziałów dwujęzycznych (pr)*

Część ustna egzaminu maturalnego 2020

od 7 do 22 maja

(oprócz 10 i 17 maja)

język polski

języki mniejszości narodowych język łemkowski język kaszubski

Egzamin jest przeprowadzany w szkołach według harmonogramów ustalonych przez przewodniczących zespołów egzaminacyjnych.

od 4 do 22 maja

(oprócz 10 i 17 maja)

języki obce nowożytne