KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych
w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:

1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Kontakt”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej.
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. klauzula informacyjna znajduje się również w linku „Klauzula informacyjna” w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Zwiedzali Miejsca Pamięci Narodowej w Warszawie

W dniu 21 listopada 2019 roku 47 uczniów Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych nr 8 wzięło udział w wycieczce autokarowej do Warszawy w ramach działalności Szkolnego Koła Turystyczno-Krajoznawczego. Zwiedzanie rozpoczęliśmy pod pomnikiem Marszałka Józefa Piłsudskiego i Belwederem. Uczniowie poznali m.in. genezę powstania pomników Fryderyka Chopina, króla Jana III Sobieskiego, Adama Mickiewicza, księcia Józefa Poniatowskiego, Kolumny króla Zygmunta III Wazy i Pałacu na Wodzie w Łazienkach. Zwiedziliśmy również stałą ekspozycję Muzeum Wojska Polskiego, Stare Miasto,dziedziniec Zamku Królewskiego, Bazylikę Archikatedralną i Grób Nieznanego Żołnierza. Rys historyczny i ciekawostki dotyczące zwiedzanych obiektów oraz związanych z nimi postaciami doskonale przedstawiła p.Monika Kieca - nasz przewodnik po Stolicy. 

Pogoda jak zwykle dopisała, choć trochę wiało od Wisły;)

Opiekunami byli: p.Małgorzata Chrząszcz, p.Marta Czarnecka i p.Piotr Dębicki.

Wycieczka została dofinansowana przez Starostę Powiatu Tomaszowskiego Pana Mariusza Węgrzynowskiego, w związku z realizacją Programu Wycieczek Szkolnych do Miejsc Pamięci Narodowej dla tomaszowskich szkół średnich.