KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych
w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:

1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Kontakt”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej.
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. klauzula informacyjna znajduje się również w linku „Klauzula informacyjna” w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Uczcili bohatera spod Monte Cassino

W piątek 24 maja 2019roku delegacja Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych nr 8 na czele z Dyrektorem Szkoły Panem Tomaszem Migałą wzięła udział w uroczystym spotkaniu w sali obrad Urzędu Miasta. W jego trakcie przedstawiciele polsko-włoskiej rodziny płk. Antoniego Mosiewicza, z rąk Prezydenta Miasta Pana Marcina Witko odebrali uchwałę Rady Miasta nadającą nowemu rondu u zbiegu ulic gen.Władysława Sikorskiego, Św.Antoniego i Mazowieckiej, imię bohaterskiego tomaszowianina walczącego w 2 Korpusie Polskim generała Władysława Andersa. Był on m.in. uczestnikiem Wojny Obronnej 1939 roku oraz walczył pod Monte Cassino w 1944 roku. Wcześniej na terenie Muzeum Miejskiego zasadzono pamiątkowy dąb jego imienia. Po zakończonej uroczystości uczniowie klasy I B III Liceum Ogólnokształcącego wzięli udział w lekcji muzealnej na temat powstania i działań 2 Korpusu Polskiego, którą poprowadził p.Piotr Dębicki.

Zdjęcia: p.Andrzej Wdowski; Wiktoria Świech.