KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych
w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:

1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Kontakt”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej.
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. klauzula informacyjna znajduje się również w linku „Klauzula informacyjna” w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Pytania: Konkurs "Mikołajki z piłką siatkową"

Na odpowiedzi czekamy pod adresem : mikolajki.zsp8@wp.pl 6 grudnia 2020 r do godz.18.00

PYTANIA KONKURSOWE:

  1. W spalskim COS-ie istnieje Szkoła Mistrzostwa Sportowego, w której uczą się i doskonalą swoje umiejętności siatkarskie najzdolniejsi chłopcy z całej Polski. A gdzie jest podobny ośrodek szkolący najlepsze młode siatkarki?
  2. Czy dozwolone jest granie w siatkówkę bez obuwia sportowego?
  3. Podaj imię i nazwisko tomaszowskiego siatkarza, reprezentanta Polski, wicemistrza Europy z 1983 roku?
  4. 18 edycja Mistrzostw Świata w siatkówce mężczyzn rozpoczęła się meczem rozegranym w nietypowym miejscu. Gdzie rozegrano inauguracyjny mecz tych Mistrzostw?
  5. W swojej historii siatkarze Lechii Tomaszów występowali w najwyższej klasie rozgrywkowej w Polsce. Podaj lata w których to było?
  6. Czy czerwona kartka otrzymana przez dowolnego członka zespołu skutkuje przyznaniem punktu drużynie przeciwnej ?
  7. Czy dozwolone jest wykonanie zagrywki nogą?
  8. Podaj imię i nazwisko absolwenta naszej szkoły, reprezentanta Polski w piłce siatkowej?
  9. Polska do tej pory trzykrotnie zdobyła Mistrzostwo Świata w siatkówce mężczyzn. Podaj imiona i nazwiska kolejnych trenerów Mistrzów Świata?
  10. Czy przed piątym decydującym setem dokonuje się losowania zagrywki?
  11. W sztabie Mistrzów Świata w siatkówce z 2018 roku było dwóch tomaszowian. Podaj imię i nazwisko tych szkoleniowców?
  12. Kto jest rekordzistą prędkości zagrywki z wyskoku?
  13. Ile maksymalnie osób wchodzi w skład członków zespołu siatkarskiego?
  14. W latach 80 XX wieku w naszej szkolnej sali sportowej odbywały się regularne treningi i rozgrywki siatkarskie kobiet. Jaki klub sportowy reprezentowały te siatkarki?
  15. Jak nazywa się program telewizyjny nadawany w POLSAT SPORT w całości poświęcony siatkówce?