KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych
w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:

1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Kontakt”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej.
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. klauzula informacyjna znajduje się również w linku „Klauzula informacyjna” w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Narodowe Czytanie "Medialnej"

W piątek, 4 września, uczniowie klasy II BP medialnej ZSP nr 8 wraz z wychowawcą rozpoczęli akcję Narodowego Czytania od  przytoczenia listu Prezydenta RP Pana Andrzeja Dudy. Następnie wcielili się w role bohaterów "Balladyny" Juliusza Słowackiego. Młodzież przygotowała symboliczne rekwizyty, które wiążą się z tematyką utworu. Nie zabrakło malin, ale też dyskusji oraz nawiązań do innych tekstów kultury, podejmujących problemy zbrodni, kary, moralności, etyki, władzy. Zaczęło się od "Balladyny", ale nie zabrakło rozważań na temat dzieł Szekspira, Sofoklesa czy znanych historii biblijnych. Narodowe Czytanie stało się okazją nie tylko do czytania wybitnego dzieła polskiego twórcy, ale również utrwalenia istotnych zagadnień do egzaminu maturalnego. W poszczególne role wcielili się: Aleksandra Politowska, Julia Przybysz, Zuzanna Kośka, Wiktoria Nowak, Martyna Przybyłek, Jakub Dróżdż, Filip Owczarek, Sebastian Bułka, Adam Kobalczyk. Za zaangażowanie i aktywność dziękuje wychowawca.