KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych
w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:

1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Kontakt”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej.
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. klauzula informacyjna znajduje się również w linku „Klauzula informacyjna” w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Kolejne wakacyjne staże rozpoczęte

W dniu wczorajszym kolejna grupa uczniów Technikum nr 6 rozpoczęła staż w ramach projektu RPLD.11.03.01-10-0015/15 Nowoczesne szkolnictwo zawodowe w ZSP nr 8 współfinansowanego ze środków EFS w ramach RPO WŁ na lata 2014-2020 Działanie XI.3 Kształcenie zawodowe. Tym razem grupa młodzieży w zawodzie technik architektury krajobrazu będzie zdobywać szlify w Zakładzie Konserwacji Zieleni Pana Jerzego Zysiaka. Staż w tak wszechstronnej firmie pozwoli naszym uczniom na poznanie różnych tajników sztuki ogrodnictwa.

Stażyści,  pod uważnym kierunkiem Pana Jerzego Zysiaka, będą wykonywać prace przy rewitalizacji zabytkowego parku w Lipiu, gdzie Zakład Urządzania i Konserwacji Zieleni spółka cywilna Jerzy Zysiak, Radosław Zysiak, Izabela Święcka jest głównym wykonawcą projektu.

Rozpoczął się również trzeci tydzień staży zawodowych prowadzonych w ramach projektu  „Nowoczesne szkolnictwo zawodowe w ZSP nr 8” dla uczniów klasy budowlanej oraz energii odnawialnej.

W dniu 19.07.2016 r. koordynator projektu pani Wioletta Madej oraz nauczycielka przedmiotów zawodowych budowlanych pani Elżbieta Rodzeń odwiedziły techników budownictwa odbywających staż w Firmie Budowlanej Getmar.
Obecnie uczniowie biorą udział w pracach ogólnobudowlanych związanych z wykonywaniem podpiwniczenia budynku biurowo-administracyjnego realizowanego przez Firmę Getmar dla Gminy Tomaszów Mazowiecki.

Również techników urządzeń i systemów energetyki odnawialnej odwiedziliśmy w firmie Projekt Solartechnik. Uczniowie uczą się pracy na podstawowych programach służących do np. tworzenia koncepcji instalacji fotowoltaicznej.

Z rozmów przeprowadzonych z kierownictwem budowy, opiekunami stażystów w Projekt Solartechnik oraz z uczniami wynika, że ustalony program stażu jest realizowany bez zakłóceń a pracodawcy i stażyści są zadowoleni ze współpracy.

Życzymy powodzenia.