KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych
w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:

1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Kontakt”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej.
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. klauzula informacyjna znajduje się również w linku „Klauzula informacyjna” w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

III Rajd w 77. Rocznicę Utworzenia Armii Krajowej

W czwartek 14 lutego 2019r. minęła 77. rocznica utworzenia Armii Krajowej. Po raz trzeci w celu uczczenia tego wydarzenia został zorganizowany przez Szkolne Koło Turystyczno-Krajoznawcze w ZSP nr 8 pieszy rajd wokół Zalewu Sulejowskiego na trasie Smardzewice-Tresta-Zarzęcin-Sulejów-Barkowice Mokre-Bronisławów-Swolszewice Małe. Przedsięwzięcie w atrakcyjny sposób łączyło poznanie zalet turystyczno-krajoznawczych okolic Zalewu Sulejowskiego z edukacją patriotyczną i obywatelską.

Uczestnicy rajdu zapalili pamiątkowe znicze pod pomnikami poświęconymi działaniom 25 Pułku Piechoty Armii Krajowej w Treście i Barkowicach Mokrych oraz tablicami upamiętniającymi mieszkańców Zarzęcina i Barkowic Mokrych, zamordowanych przez niemieckich okupantów, za współpracę z AK. Również w Tomaszowie zostały zapalone znicze pod tablicami poświęconymi Armii Krajowej  i Żołnierzom Wyklętym.

Pogoda dopisała i całą 46 km trasę udało się pokonać w dobrym czasie 8,53 godz.  Udział wzięli uczniowie Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych nr 8 Bartosz Bielas, Piotr Tomasik oraz Jakub  Borkowski (Jednostka Strzelecka1002) i Marcin Mizerski (SPSS Grupa Regionalna Pilica). Serdecznie dziękujemy Szkolnej Radzie Rodziców  za wsparcie projektu.

Opiekun: mgr Piotr Dębicki.