KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych
w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:

1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Kontakt”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej.
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. klauzula informacyjna znajduje się również w linku „Klauzula informacyjna” w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Apel szkolny- nowy Samorząd Uczniowski

W dniu dzisiejszym 30 stycznia 2019r w naszej szkole odbył sie kolejny już w tym roku apel szkolny. Jego główna tematyka to podziekowania za pracę  ustępującemu już Zarządowi Samorządu Uczniowskiego , które złożyła dyrekcja szkoły wraz opiekunem SU tj. Bartoszowi Łysiowi, Anieli Bezat, Kamili Jeżak oraz Kindze Kosiackiej-Bąk. Następnie dyrektor Tomasz Migała przedstawił członków nowego Zarządu Samorządu Uczniowskiego na rok 2019. Przewodniczącym SU wybranym przez uczniów i pracowników szkoły został Michał Mochola uczeń klasy 2B. W Samorządzie Uczniowskim ponadto pracować będą: Bartosz Łyś( zastępca), Daria Pawełkiewicz (skarbnik), Monika Kmita (członek Zarządu).Opiekunem została pani Małgorzata Chrząszcz. 

Podczas przeprowadzanych wyborów do SU uczniowie wybierali także Rzeczniaka Praw Ucznia spośród naczycieli ZSP nr8. Dyrektor ogosił, że na kolejna już kadnecję funkcję tą pełnił będzie pan Piotr Dębicki.

Kolejnym punktem spotkania z młodzieżą było nagrodzenie uczestników konkursu organizowanego przez bibliotekę szkolną "Książka naszej klasy". Celem  konkursu było zareklamowanie książki w formie projektu graficznego oraz propagowanie czytelnictwa. W konkursie wzięło udział 8 klas. Jury konkursowe postanowiło nagrodzić dwie klasy, których prace uzyskały najwyższą ilość punktów. I miejsce przyznano klasie I A natomiast II miejsce  klasie ITA.