KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych
w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:

1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Kontakt”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej.
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. klauzula informacyjna znajduje się również w linku „Klauzula informacyjna” w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Zajęcia z doradztwa zawodowego

W miesiącach listopad- styczeń uczniowie technikum uczestniczyli w zajęciach z doradztwa zawodowego w Szkolnym Punkcie Informacji i Kariery realizowanych w ramach projektu RPLD.11.03.01-10-0035/17-00 "Azymut na sukces- nowoczesne kształcenie zawodowe w ZSP nr 8 w Tomaszowie Mazowieckim", współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Łódzkiego na lata 2014-2020 Działanie XI.3. 

Spotkania odbywały się w grupach 4,5 osobowych, podczas których realizowane były tematy dotyczące podejmowania decyzji, zainteresowań i umiejętności uczestników projektu, uczniowie obejrzeli także filmy z serii "Spacer po zawodach".Ponadto każdy uczeń objęty projektem odbył dwu godzinne zajęcia indywidualne z doradcą zawodowym, podczas których uczniowie dokonali swojej samooceny i starali się ułożyć swój indywidualny plan działania dotyczący swojej ścieżki edukacji i kariery zawodowej. Uczniowie w trakcie zajęć wykonali szereg testów, które pomogły im rozpoznać swoje mocne i słabe strony, odnaleźć swoje zainteresowania , zdolności i umiejętności , które będą im potrzebne w dalszych poszukiwaniach ścieżki rozwoju.