KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych
w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:

1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Kontakt”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej.
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. klauzula informacyjna znajduje się również w linku „Klauzula informacyjna” w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Wolontariusze w DPS

W dniu 14 grudnia 2018 r. wolontariusze ze Szkolnego Centrum Wolontariatu pod „Jasełka”kierunkiem p. Anety Albrecht- Geszcz zorganizowali już po raz kolejny akcję  „Jasełka” dla podopiecznych Domu Pomocy Społecznej nr 2 w Tomaszowie Mazowieckim . Wolontariusze specjalnie dla zaprzyjaźnionych babci i dziadków przygotowali świąteczne przedstawienie jasełkowe oraz wspólne kolędowanie. Było to niezwykle wzruszające spotkanie zarówno dla mieszkańców DPS jak i samych wolontariuszy. Na koniec uczniowie obdarowali mieszkańców własnoręcznie przygotowanymi aniołkami symbolizującymi nadchodzące Święta Bożego Narodzenia. Gorące podziękowania dla wszystkich WOLONTARIUSZY szczególnie zaangażowanych w to przedsięwzięcie.