KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych
w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:

1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Kontakt”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej.
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. klauzula informacyjna znajduje się również w linku „Klauzula informacyjna” w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

VII Forum Ekologiczne

5 czerwca 2019 w siedzibie naszej szkoły odbyło się  VII Forum Ekologiczne.
Te cykliczne spotkania promują  szeroko pojętą tematykę proekologiczną. Pokazują, że wkład w  ochronę środowiska może mieć  każdy z nas, podejmując odpowiedzialne, przyjazne naturze działania.

W poprzednich latach zajmowaliśmy się tematami dotyczącymi m.in. smogu miejskiego, eutrofizacji, zastosowania odnawialnych źródeł energii oraz recyklingowi.

W tym roku tematem naszych spotkań był ekonomiczny aspekt ekologii. Zaprosiliśmy  przedstawicieli Politechniki Łódzkiej oraz SGGW w Warszawie.

Mogliśmy usłyszeć przygotowane przez nich niezwykle interesujące prelekcje:

  • mgr inż. Justyny Czerwińskiej z PŁ PT. „ Co to znaczy być EKO?”
  • wykład dr Alicji Zawadzkiej z PŁ PT. „Ile kosztuje Ekologia?”:;
  • wykład dr inż. Izabela Myszki z SGGW w Warszawie PT. , „Ogród ekologiczny – ogród ekonomiczny.”

 

W programie Forum znalazły się również warsztaty recyklingowe i chemiczne.

W związku z  Forum ogłosiliśmy konkurs dla uczniów szkół podstawowych i gimnazjów pt.: „Nie wyrzucaj – wykorzystaj powtórnie”.

Spotkał się on z bardzo szerokim zainteresowaniem, a dostarczone prace zaskoczyły różnorodnością i oryginalnością.

 

Jurorzy postanowili przyznać:

I miejsce – dla uczennicy SP 13 Zofii Kotusiewicz  za pracę pt. „Szafka nocna”

II  miejsce  – dla uczennic SP 13 Aleksandry Krzysztofik i Doroty Mazurek za pracę pt. „Gazetowy klosz”

III miejsce . – dla uczennic SP 12 Aleksandry Nabiałek i Zuzanny Bezat pt. „Eko torba”

Wyróżnienie oraz Nagrodę Publiczności  przyznano autorom pracy: pt. „Eko „Perła” – Wiktorii Wydrzyńskiej i Kacprowi Wójciakowi

Wszystkim uczestnikom dziękujemy za udział w VII Forum Ekologicznym.

 

Podziękowania składamy również fundatorom nagród :

  • Zarządowi Powiatu Tomaszowskiemu,
  • Szkolnej Radzie Rodziców ZSP 8 ,
  • Urzędowi Marszałkowskiemu w Łodzi
  • Wydziałowi Promocji Starostwa Powiatowego
  • Firmie DIGI COM ISP Radosław Sikora

Serdecznie zapraszamy na kolejną edycję Forum Ekologicznego w ZSP nr 8.