KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych
w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:

1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Kontakt”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej.
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. klauzula informacyjna znajduje się również w linku „Klauzula informacyjna” w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Uroczyste otwarcie biologicznej ekopracowni 2020

ekopracownia biologiczna 2020

W dniu 25 września 2020 r. o godz. 11:00 odbyło się uroczyste otwarcie ekopracowni biologicznej w ZSP nr 8.

W tym szczególnym dniu, mieliśmy zaszczyt gościć w naszych murach:

  • Pana Mariusza Węgrzynowskiego- Starostę Powiatu Tomaszowskiego
  • Panią Wacławę Bąk – Przewodniczącą Rady Powiatu
  • Pana Marka Kubiaka- członka Zarządu Powiatu
  • Panią Beatę Stańczyk- Naczelnik Wydziału Oświaty i Sportu
  • Pana Leona Karwata- Przewodniczącego Komisji Edukacji
  • Konrada Sulmirskiego- wikarego z parafii Najświętszego Serca Jezusowego
  • Panią Alicję Woldanowską- Przewodniczącą Rady Rodziców
  • Panią Żanetę Labuch- Zastępcę Przewodniczącego Rady Rodziców.

Obecni byli także Dyrekcja oraz przedstawiciele młodzieży naszej szkoły.

Uroczystość rozpoczęła się od poświecenia nowej pracowni przez ks. Konrada Sulmirskiego, po czym nastąpiło przecięcie wstęgi symbolizujące otwarcie pracowni biologicznej.

Część artystyczną zaprezentowali uczniowie klasy II TG przygotowani przez nauczycielki: Panią Renatę Kurkarewicz oraz Panią Agnieszkę Ziółek. Wystąpienie rozpoczęło przemówienie inauguracyjne oraz prezentacja przygotowana przez naszą młodzież. Następnie uczniowie wyeksponowali zakupione modele anatomiczne oraz zaprezentowali pokaz zarówno gotowych jak i  samodzielnie przygotowanych preparatów mikroskopowych na dużym ekranie. Ciekawostką okazał się pokaz specjalnie wyhodowanych na tę okazję żywych pantofelków.  Dodatkową atrakcją dla zgromadzonych gości było przygotowanie pięciu stanowisk mikroskopowych, gdzie można było indywidualnie obejrzeć ciekawe preparaty. Ponadto uczniowie zademonstrowali doświadczenia laboratoryjne z użyciem zakupionego sprzętu oraz odczynników chemicznych m.in. wykrywanie białek metodą biuretową oraz proces ekstrakcji. Zaprezentowano również możliwości wykorzystania zakupionej myjki ultradźwiękowej. Uroczystość zakończył słodki poczęstunek dla uczestników. Niespodzianką okazał się tort z ciekawą dekoracją.

Korzystając z okazji pragniemy serdecznie podziękować za współpracę  Wojewódzkiemu Funduszowi Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej w Łodzi oraz Starostwu Powiatowemu w Tomaszowie Mazowieckim.

Łączna wartość zadania wyniosła 49 807,00 zł, z czego 44 826,00 zł stanowiła dotacja z Wojewódzkiego Funduszu Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej w Łodzi, zaś kwota 4 981 zł stanowiła wkład własny Beneficjenta.