KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych
w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:

1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Kontakt”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej.
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. klauzula informacyjna znajduje się również w linku „Klauzula informacyjna” w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Szkolny konkurs fotograficzny pt. „Bliżej natury”.

Szkolne koło ekologiczno- przyrodnicze zaprasza do udziału w ekologicznym konkursie fotograficznym pt. „Bliżej natury”. Celem konkursu jest zainteresowanie naturą, walorami przyrodniczymi terenów powiatu tomaszowskiego m.in. poprzez obserwację środowiska przyrodniczego i wyrażenie jej w formie fotografii.

Aby wziąć udział w konkursie, uczestnicy powinni przygotować jedną lub maksymalnie dwie fotografie ukazujące jeden z poniższych tematów:

- najciekawsze zakątki  środowiska naturalnego powiatu tomaszowskiego np.: lasy, łąki, rezerwaty przyrody

- bioróżnorodność biologiczną- bogactwo przyrody, zwierząt, roślin, ich siedlisk.

Konkurs trwa od 8 do 31 marca 2021 r., w tym okresie należy wysyłać prace na adres : agnieszkaziolek@zsp8.eu

w tytule wiadomości wpisując: KONKURS FOTOGRAFICZNY „BLIŻEJ NATURY”.

Forma prac:

  • zdjęcie musi być wykonane przez uczestnika konkursu
  • zdjęcie powinno być wykonane w formie cyfrowej, z wykorzystaniem dowolnego sprzętu fotograficznego (np. smartfonem, lustrzanką, bezlusterkowcem itd.)
  • zdjęcie należy przesłać w postaci pliku w formacie JPEG (rozszerzenie*.jpg)
  • pliki cyfrowe zawierające zdjęcia nie powinny być poddane obróbce w żadnym programie komputerowym
  • jakiekolwiek modyfikacje obrazu fotograficznego wykluczają prace z konkursu
  • zdjęcie powinno zawierać opis: tytuł (informacja o fotografowanym obiekcie), miejsce wykonania fotografii, imię i nazwisko autora , klasa; np. bocian karmiący młode w gnieździe, Lubochnia, Jan Kowalski, kl. 1A

Spośród uczestników konkursu jury wybierze laureatów miejsc 1-3, dla których przyznane będą nagrody rzeczowe.

Po zakończeniu konkursu organizatorzy zastrzegają sobie prawo do publikacji fotografii na stronie szkoły.

Zapraszamy do udziału w konkursie.

Organizatorzy :

 Agnieszka Ziółek

 Barbara Karasińska