KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych
w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:

1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Kontakt”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej.
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. klauzula informacyjna znajduje się również w linku „Klauzula informacyjna” w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Swój czas, weź w garść….

Nadeszły wakacje-najbardziej wyczekiwany moment w kalendarzu wydarzeń szkolnych. Zakończenie roku 2018/2019 tradycyjnie rozpoczęło się Mszą św. Dalszy ciąg uroczystości przebiegał w sali gimnastycznej naszej szkoły. Nim jednak zabrzmiał ostatni dzwonek, w środę 19 czerwca 2019 roku wysłuchaliśmy przedstawicieli Samorządu Szkolnego, a przede wszystkim pana Dyrektora, który wraz z wychowawcami wręczył świadectwa z wyróżnieniem oraz  nagrody za wyniki w nauce i aktywność na rzecz szkoły a także środowiska.

Świadectwa z wyróżnieniem otrzymało w tym roku 12 osób. Serdecznie gratulujemy!

Tegoroczna uroczystość nie obyła się bez wzruszeń. Cztery panie z naszej szkoły zakończyły swoją karierę zawodową  i postanowiły skorzystać z uroków emerytury. Są to panie Magdalena Zając - nauczyciel biologii, Elżbieta Rodzeń – nauczyciel przedmiotów zawodowych, Grażyna Wójciak- kierownik administracyjny, Stanisława Bill – księgowa szkoły. Każda z tych pań na stałe wpisała się w historię naszej placówki. Dziękujemy za czas spędzony w szkole przy Nadrzecznej. Bez Was nie będzie już tak samo…W dalszym ciągu liczymy na Waszą pomoc i wsparcie - co czyniłyście zawsze.

Po tej części naszego spotkania przyszła pora na życzenia radosnych, zdrowych wakacji. Zanim jednak udaliśmy  się na spotkania z wychowawcami, wysłuchaliśmy krótkiego muzycznego przesłania, w wykonaniu uczennic z klasy Ia.

Mamy nadzieję, że pogodny nastrój, który zapanował na uroczystości zakończenia roku szkolnego przeniesie się na czas wakacyjny.

Wszystkim Wam życzymy udanego wypoczynku, wspaniałej pogody i niezapomnianych wrażeń, a także ochoczego powrotu do szkoły już we wrześniu.