KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych
w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:

1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Kontakt”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej.
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. klauzula informacyjna znajduje się również w linku „Klauzula informacyjna” w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Sukces w historycznej grze miejskiej

W dniu 23 października 2018 roku w ramach obchodów 100 Rocznicy Odzyskania Niepodległości odbyła się Gra Miejska „Tomaszów Mazowiecki u zarania Niepodległości” pod patronatem Starosty Tomaszowskiego Pana Mirosława Kuklińskiego. Przystąpiło do niej sześć drużyn reprezentujących szkoły ponadgimnazjalne powiatu tomaszowskiego. W trakcie gry oprócz wiedzy historycznej młodzież mogła sprawdzić swoją znajomość topografii miasta, jego zabytków i doskonalić umiejętność korzystania z różnych źródeł. Dodatkowym utrudnieniem tego dnia była deszczowa pogoda. W efekcie nasza drużyna reprezentująca ZSP nr 8 zajeła II miejsce ustępując nieznacznie I LO.

Podczas podsumowania w siedzibie organizatora II LO wysłuchaliśmy recitalu pieśni patriotycznych i wystąpienia Prezesa Związku Piłsudczyków Pana Zygmunta Augustyniaka. Nagrody wręczali Członek Zarządu Powiatu Pani Barbara Robak i Dyrektor II LO Pan Tomasz Węgrzynowski. Nad całością przedsięwzięcia czuwał p.Maciej Błaszczyk. Naszą szkołę reprezentowali uczniowie III Lceum Ogólnokształcącego: Michał Mochola (kapitan), Malwina Kopeć, Natalia Głowacka, Jakub Leśniewski, Jakub Teodorczyk (wszyscy II B) i Bartosz Bielas ( IIA ). Opiekunem był p.Piotr Dębicki.

Gratulujemy!