KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych
w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:

1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Kontakt”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej.
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. klauzula informacyjna znajduje się również w linku „Klauzula informacyjna” w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Sukces Damiana Żurka – osiem medali i najwyższe podium

NAJNOWSZE OSIĄGNIĘCIA DAMIANA ŻURKA – NAJWYŻSZE PODIUM I OSIEM MEDALI W MISTRZOSTWACH POLSKI JUNIORÓW !

W dniach 02-04. 02. 2018 r. w Sanoku w ramach XXIV Ogólnopolskiej Olimpiady Młodzieży odbyły się Mistrzostwa Polski Juniorów. Zawody przebiegały w bardzo trudnych warunkach. Przez pierwsze dwa dni padał intensywnie śnieg i wiał wiatr. Czołowym zawodnikiem w kategorii juniorów był Damian Żurek – uczeń klasy III TA, który zdobył 8 medali.
Damian jest najlepszym w Polsce sprinterem wśród juniorów, co udowodnił na tych zawodach, zdobywając tytuły Mistrza Polski na 500 i 1000 metrów. Złoty medal wywalczył także w biegu masowym. Kolekcję medali uzupełnił srebrnym w biegu drużynowym oraz czterema brązowymi na 1500, 3000, 5000 metrów i w wieloboju.
Po powrocie z mistrzostw Damian na zgrupowaniu kadry polskich juniorów w Spale przygotowywał się do startów w Finale Pucharu Świata Juniorów oraz Mistrzostw Świata Juniorów w amerykańskim Salt Lake City.

Tekst: p. Dariusz Żurek, p. Beata Węglińska