KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych
w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:

1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Kontakt”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej.
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. klauzula informacyjna znajduje się również w linku „Klauzula informacyjna” w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

SRH Batalion Tomaszów z wizytą w ZSP nr 8

W poniedziałek 4 lutego 2019 roku w Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych nr 8 uczniowie klas I mieli okazję spotkać się z członkami Stowarzyszenia Rekonstrukcji Historycznej "Batalion Tomaszów" działającej w naszym mieście od 2003 roku. Tematem przewodnim była Kampania Polska-1939 roku. Oprócz utrwalenia wiadomości historycznych uczniowie mogli porównać sprzęt wojsk polskich i niemieckich podczas tej kampanii oraz założenia taktyczne obu armii. Prelekcję wygłosił p.Michał Stec, a asystował mu również Bartosz Bielas (II A). Spotkanie wzbogaciła prezentacja multimedialna z różnych rekonstrukcji historycznych. Było to ciekawe uzupełnienie wiedzy książkowej i przykład realizacji swoich pasji poprzez żywą historię. Prelekcja odbyła się w ramach współpracy szkoły z tomaszowskimi rekonstruktorami z inicjatywy p.Piotra Dębickiego. Specjalne podziękowania dla p.Piotra Malczewskiego.