KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych
w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:

1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Kontakt”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej.
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. klauzula informacyjna znajduje się również w linku „Klauzula informacyjna” w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Sprzątanie Świata 2019

Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych nr 8 w Tomaszowie Mazowieckim, podobnie jak w poprzednich latach uczestniczył w akcji „Sprzątania Świata”, która odbyła 20 września 2019 r. W akcji wzięło udział 23 uczniów klasy IIb - III Liceum Ogólnokształcącwgo, pod opieką nauczyciela biologii p.Agnieszki Ziółek. Pełni zapału licealiści zaopatrzeni w niezbędny sprzęt w postaci worków na śmieci i rękawic posprzątali pasy zieleni przebiegające nad brzegiem rzeki Wolbórki, na odcinku między ulicą Nowowiejską i Szczęśliwą oraz obszar w kierunku mostu przy ul. Mireckiego, gdzie zakończono przedsięwzięcie. Akcja przebiegała bardzo sprawnie, a w jej trakcie zebrano ponad 20 worków śmieci, wypełnionych głównie odpadami plastikowymi i szklanymi. Celem akcji Sprzątanie Świata było jednak nie tylko uporządkowanie miejscowego środowiska naturalnego, lecz również wzbudzenie w młodych ludziach odpowiedzialności za ochronę środowiska i zachęcenie ich do działania proekologicznego.