KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych
w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:

1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Kontakt”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej.
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. klauzula informacyjna znajduje się również w linku „Klauzula informacyjna” w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Spotkanie wigilijne w ZSP nr8

Magiczny czas świąt rozpoczął się w ZSP nr8 tradycyjną wigilią, na której obecni byli zaproszeni goście, rodzice, pracownicy szkoły, uczniowie oraz mieszkańcy osiedla „Michałówek”.

Uroczystość rozpoczęły spotkanbia wigilijne wychowawców wraz uczniami w klasach. Na wspólne kolędowanie zebrali się wszyscy w świątecznie wystrojonej sali. Młodzież szkolna, pod kierunkiem pani Joanny Kosior przygotowała program artystyczny pt. „Święta noc”. Artyści przypomnieli niezwykłe bogactwo znaków i symboli związanych z Wigilią Bożego Narodzenia. Natomiast muzyka łącząca tradycję i współczesność, uczyniła występ wzruszającym, przejmującym, ale też przepełnionym radością. Dlatego w niejednym oku zakręciły się łzy, a wielokrotnie na twarzach widzów gościł też uśmiech.

Na zakończenie uroczystości dyrektor wraz z nauczycielami wręczyli nagrody zwycięzcom konkursów i zawodów szkolnych.

Dyrekcja, pedagodzy, uczniowie ZSP nr 8 składają serdeczne podziękowania wszystkim, którzy spędzili ten dzień wspólnie z nami, szczególnie rodzicom, emerytowanym nauczycielom i pracownikom oraz naszym sąsiadom – mieszkańcom osiedla „Michałówek”.