KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych
w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:

1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Kontakt”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej.
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. klauzula informacyjna znajduje się również w linku „Klauzula informacyjna” w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Sportowo (a raczej piłkarsko) na Nadrzecznej!

Z okazji Dnia Chłopaka, Samorząd Uczniowski z pomocą grona pedagogicznego zorganizował Międzyklasowy Turniej Piłki Nożnej. Wydarzenie odbyło się w ubiegły czwartek na terenie szkolnego boiska zewnętrznego. Turniej zrzeszył wielu chętnych zawodników. Udało się uformować drużyny reprezentujące kolejno klasy I,II,III,IV. Napięcie w kluczowych momentach sięgało zenitu, by w końcu wyłonić zwycięzcę - klasę IV. Drugie miejsce zajęła klasa III, na podium znalazło się także miejsce dla klasy II. Królem strzelców został Arkadiusz Drozdel. Zawodnicy zwycięskiej drużyny otrzymali gratyfikacje w postaci bonusu szkolnego. Dużym zaskoczeniem dla publiki była waleczna postawa drużyny klas I. To właśnie oni w każdym meczu sprawiali rywalom nie małe zaskoczenie.

Taki turniej jest świetnym przykładem na rozwój integracji społeczności uczniowskiej w naszej szkole. Po turnieju pojawiło się kilka głosów naszych koleżanek, wyrażających chęć wzięcia udziału w takim turnieju, kto wie? Wszystko w gestii Samorządu Uczniowskiego :)