KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych
w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:

1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Kontakt”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej.
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. klauzula informacyjna znajduje się również w linku „Klauzula informacyjna” w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

” Pomóżmy czworonogom przetrwać zimę” - zbiórka karmy dla zwierząt 2020

Szkolne  Centrum  Wolontariatu pod kierunkiem p. Anety Albrecht- Geszcz po raz kolejny organizuje akcję dożywiania zwierząt pod hasłem: ” Pomóżmy czworonogom przetrwać zimę”.

W ubiegłym roku udało nam się wspólnie zebrać, aż 121 kg karmy dla psów, która została przekazana dla Towarzystwa Miłośników Zwierząt w Tomaszowie  Mazowieckim.

W tym roku planujemy wesprzeć także Schronisko dla Bezdomnych Zwierząt w naszym mieście, w którym prężnie działają Wolontariusze ze Szkolnego Centrum Wolontariatu. Czy w tym roku padnie kolejny rekord naszej akcji ? Miejmy nadzieję, że tak, ale nie to jest najważniejsze….Liczy się każdy gest, każda pomoc skierowana dla zwierząt…

Karmę można przynosić do 18 grudnia 2020 - do sekretariatu szkoły.

Uczniowie, którzy wesprą naszą akcję proszeni są o wpisywanie się na listę, która znajduje się w sekretariacie szkoły.

Z góry dziękujemy.