KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych
w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:

1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Kontakt”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej.
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. klauzula informacyjna znajduje się również w linku „Klauzula informacyjna” w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Podsumowanie konkursu „ Z tęsknoty za sportem”

W związku z panującą sytuacją pandemiczną i brakiem możliwości organizowania typowej rywalizacji sportowej, Zespół Szkół Ponadpodstawowych nr 8 zaproponował alternatywną formę zmagań okołosportowych. Zaprosiliśmy uczniów klas ósmych szkół podstawowych do udziału w międzyszkolnym konkursie "Z tęsknoty za sportem".

 Celem konkursu było rozwijanie umiejętności wyrażania emocji sportowych w opowiadaniu, twórcza organizacja czasu wolnego - zachęcenie uczniów do aktywnego udziału w konkursie, promocja szkoły jako miejsca rozwoju kultury fizycznej oraz możliwość sprawdzenia swoich umiejętności w redagowaniu formy wypowiedzi pisemnej przed egzaminem ósmoklasisty.

Uczestnicy konkursu mieli za zadanie wykonanie pracy pisemnej – opowiadania na temat wybrany przez siebie spośród trzech podanych:

Temat 1: Moje niezapomniane przeżycie sportowe w roli kibica.

Temat 2: Moje największe osiągnięcie sportowe.

Temat 3: Moja pasja sportowa.

Uczestnicy konkursu wykazali się ogromną inwencją twórczą. Na konkurs wpłynęło wiele ciekawych, bardzo emocjonalnych i osobistych prac. Bardzo trudno było dokonać wyboru najlepszych prac. Niemniej, jak to w prawdziwym sporcie miejsca na podium są tylko trzy.

1 miejsce Julia Pawlik -SP12 (opiekun Mariola Tatarynowicz)

2 miejsce Łucja Mielnicka- SP10 ( opiekun Anita Szpunar)

3 miejsce Jagoda Jeżak- SP 8 ( opiekun Małgorzata Kapka)

Komisja konkursowa postanowiła przyznać również trzy równorzędne wyróżnienia:

Hanna Mordaka  i Wiktoria Ciecierska- SP 1 (opiekun Anna Janik) oraz Nadia Stefańska -SP 10 (opiekun Anita Szpunar)

Serdecznie dziękujemy uczestnikom i nauczycielom opiekunom za udział w konkursie. Szczególne podziękowania kierujemy do pani Anny Janik, nauczyciela wychowania fizycznego w SP 1, z której to szkoły wpłynęło najwięcej prac konkursowych.

 

O terminie podsumowania i wręczenia nagród laureaci zostaną powiadomieni osobiście.