KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych
w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:

1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Kontakt”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej.
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. klauzula informacyjna znajduje się również w linku „Klauzula informacyjna” w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Olimpiada „Buduj z Pasją”

W dniu 14 marca 2019 r. w Nowym Dworze Mazowieckim przeprowadzono etap regionalny VIII Olimpiady Budowlanej „Buduj z Pasją”.

Nasza Szkołę w regionie mazowieckim reprezentowali technicy budownictwa z klasy 2 TA Bartosz Ziemniewicz i Dawid Nockoski. 

W tej edycji sprawdzano wiedzę z kwalifikacji B.18 – roboty murarskie i tynkarskie.

Olimpiada obejmowała część pisemną w postaci testu dla uczniów indywidualnie oraz część praktyczną dla zespołów składających się z dwóch osób. 

Poziom prezentowany przez uczestniczące zespoły był bardzo wyrównany. Nasza Szkoła zajęła V miejsce.

Część praktyczna wykonana przez nasz Zespół zasługiwała na najwyższą ocenę.

Do finałów Olimpiady kwalifikowały się dwa zespoły, które z części pisemnej i praktycznej uzyskały najwyższe wyniki. Tym razem były to szkoły z Włocławka i Góry Kalwarii. 

 

Opiekunowie Olimpiady: Elżbieta Rodzeń i Kazimierz Konewka