KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych
w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:

1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Kontakt”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej.
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. klauzula informacyjna znajduje się również w linku „Klauzula informacyjna” w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Nowy medalion Pułkownika Hojnowskiego

Tuż przed Świętem Zmarłych 24 października 2020r. członkowie Stowarzyszenia Rekonstrukcji Historycznych „Batalion Tomaszów”-Partner Szkoły, podjęli się rewitalizacji nagrobka płk. Stanisława Hojnowskiego - Dowódcy 45 Pułku Piechoty z 13 Kresowej Dywizji Piechoty, biorącej udział w obronie naszego miasta we wrześniu 1939 roku. Zastąpili całkowicie zniszczony na skutek upływu czasu medalion Pułkownika na Jego płycie nagrobnej na Cmentarzu Wojennym przy ul. Smutnej. Oryginalne zdjęcie udostępniło Muzeum Miejskiego w Tomaszowie Maz. Składamy również wielkie podziękowania za pomoc przy realizacji całego przedsięwzięcia dla p. Dawida Bożyka.

Jest to mały gest, ale warto w zbliżającym się dniu Wszystkich Świętych, przy okazji odwiedzin grobów Waszych bliskich, pamiętać o obrońcach Niepodległości naszej Ojczyzny, a wymiernie również wesprzeć kwestę XXIII Kwestę Cmentarną "Ratujmy groby zasłużonych Tomaszowian".