KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych
w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:

1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Kontakt”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej.
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. klauzula informacyjna znajduje się również w linku „Klauzula informacyjna” w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Mikołajki z piłką siatkową

7 grudnia jak co roku planowaliśmy w naszej szkole rozegrać coroczny „Mikołajkowy Turniej Piłki Siatkowej”, niestety w tym roku ze względu na panującą pandemię, konkurs  zostanie przeprowadzony w innej formie.

Chcemy zachęcić Was do udziału w drużynowej rywalizacji wiedzy o piłce siatkowej. Turniej wiedzy będzie przeprowadzony 6 grudnia w formie pytań konkursowych, które zostaną umieszczone na stronie szkoły o godz. 15.00 . Pierwsze 3 drużyny , które najszybciej przyślą poprawne odpowiedzi na adres mailowy: mikolajki.zsp8@wp.pl zostaną nagrodzone.

Ogłoszenie wyników nastąpi 7  grudnia 2020r. na stronie szkoły.

Liczy się szybkość i prawidłowe odpowiedzi. Na zwycięską drużynę czekają nagrody ufundowane przez Samorząd Uczniowski oraz dodatkowe oceny z wychowania fizycznego.

 

R E G U L A M I N    K O N K U R S U

Organizator konkursu           

Organizatorem konkursu są nauczyciele wychowania fizycznego p. M.Chrząszcz , p.P.Baran oraz Samorząd Uczniowski.

Cele konkursu

  1. Rozbudzenie wśród uczniów zainteresowania piłką siatkową
  2. Poszerzenie posiadanej przez uczniów wiedzy na temat piłki siatkowej
  3. Rozbudzanie uczuć rywalizacji sportowej
  4. Rozwijanie zainteresowań uczniów

Uczestnicy konkursu

  1. Konkurs jest przeznaczony dla uczniów ZSP nr 8.
  2. W konkursie może brać udział drużyna składająca się max. 6 uczniów z jednej klasy.
  3. Drużynę należy zgłosić do dnia 4 grudnia 2020r wysyłając skład zespołu, podając klasę oraz imię i nazwisko uczestników. Należy wskazać kapitana drużyny.
  4. Każda drużyna musi wybrać sobie kapitana, który prześle odpowiedzi na pytania swojego zespołu na wskazany adres.
  5. Organizator opublikuje  15 pytań konkursowych dotyczących siatkówki lokalnej, przepisów gry,  siatkówki w Polsce i na świecie.
  6. Zespół odpowiada wspólnie na pytania-  drużyna porozumiewa się ze sobą za pomocą dostępnych środków komunikacji.
  7. Materiały niezbędne uczniom do przygotowania się do konkursu znajdują się na stronach internetowych.

 

 

Terminarz konkursu

  1. Termin konkursu przewidywany jest na 6 grudnia 2020 roku.
  2. Publikacja pytań nastąpi o godzinie 15.00 na stronie Zespołu Szkół Ponadpodstawowych nr 8.
  3. Odpowiedzi należy przesyłać na adres mailowy : mikolajki.zsp8@wp.pl
  4. Sprawdzane i oceniane  będą odpowiedzi odesłane do 18.00

Zadania konkursowe ocenia jury, złożone z nauczycieli wychowania fizycznego.

 

Nagrody :

Nagrody rzeczowe (za zajęcie I miejsca )zostaną ufundowane przez Samorząd Uczniowski ZSP nr8, ponadto  (miejsca I-III) otrzymają cząstkową ocenę celująca z przedmiotu wychowanie fizyczne.

Wszyscy pozostali uczestnicy otrzymają bardzo dobrą ocenę cząstkową za udział w turnieju wiedzy.

Szkolni organizatorzy konkursu: 

  1. Małgorzata Chrząszcz, Przemysław Baran
  2. Samorząd Uczniowski