KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych
w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:

1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Kontakt”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej.
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. klauzula informacyjna znajduje się również w linku „Klauzula informacyjna” w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Konkursu "Poznaj swoje prawa w pracy" - etap regionalny

W dniu 3 marca 2021 r. uczennice naszej szkoły wzięły udział w etapie regionalnym konkursu "Poznaj swoje prawa w pracy", którego organizatorem jest Państwowa Inspekcja Pracy w Łodzi.

Z naszej szkoły wzięły udział dwie uczennice wyłonione w I etapie konkursu (etap szkolny).

Były to Wiktoria Nagórka z II TG i Wiktoria Jedlińska z III TA.

Etap regionalny w tym roku odbył się w Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych nr 3 im. W. Reymonta w Łowiczu. Uczestnicy konkursu odpowiadali, jak co roku, na pytania z zakresu prawa pracy, w tym przepisów BHP.

Test opracowany przez Okręgową Komisję Konkursową składał się z 35 zadań z których 25 pochodziło z dostępnej bazy pytań a 10 było o podwyższonym poziomie trudności. Poziom konkursu był wysoki i wyrównany. W tym roku 3 osoby wzięły udział w dogrywce.

Na etap regionalny konkursu z uwagi na panującą sytuację zgłosiło się 18 szkół (w tym 3 z Tomaszowa Mazowieckiego) reprezentowanych przez 36 uczniów (w tym 6 z Tomaszowa Mazowieckiego). Oprócz uczniów naszej szkoły byli to uczniowie z ZSP nr 1 i ZSP nr 3.

Nasze uczennice uplasowały się w pierwszej połowie stawki, co należy uznać za ich osobisty sukces

Koordynatorem konkursu oraz programu „Kultura bezpieczeństwa” w ZSP nr 8 jest Katarzyna Sikora