KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych
w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:

1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Kontakt”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej.
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. klauzula informacyjna znajduje się również w linku „Klauzula informacyjna” w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Klasa przyrodnicza z nową ekopracownią

Czy klasa przyrodnicza jest właśnie dla Ciebie?

Oferta klasy przyrodniczej skierowana jest do Ciebie, jeżeli

-  interesują Cię zależności panujące w świecie przyrody

-  lubisz analizować zagadnienia ekologiczne

-  fascynuje Cię złożoność organizmu człowieka

-  jesteś typem badacza- odkrywcy lubiącego zajęcia laboratoryjne i terenowe

-  myślisz dedukcyjnie i w każdym zjawisku dopatrujesz się przyczyn

Dlaczego warto wybrać klasę przyrodniczą w III Liceum Ogólnokształcącym?

Wybór klasy o profilu przyrodniczym w III Liceum Ogólnokształcącym oznacza, że w najbliższej przyszłości będziesz mieć możliwość zdobywania gruntownej wiedzy z zakresu biologii i geografii w niezwykle atrakcyjnej formie. Powstająca w naszej szkole nowoczesna ekopracownia biologiczna wyposażona jest w bogatą bazę środków dydaktycznych oraz sprzętu multimedialnego, które pozwolą na bezpośrednią obserwację przyrody ożywionej i samodzielne wykonywanie badań , co stanowi ciekawą formę  zdobywania wiedzy. Głównym walorem ekopracowni są wysokiej jakości mikroskopy, szeroki asortyment preparatów mikroskopowych oraz narzędzi preparacyjnych, które umożliwią nabycie umiejętności mikroskopowania każdemu uczniowi. Pracownia ekologiczna posiada również bogate zaplecze sprzętu laboratoryjnego i odczynników chemicznych, umożliwiających zapoznanie z metodologią prowadzenia doświadczeń. Ponadto, wyposażona została w rozmaite modele anatomiczne człowieka oraz pozostałych kręgowców, które zdecydowanie ułatwią poznanie budowy organizmów. Niezwykle istotnym elementem nauczania na profilu przyrodniczym jest ponadto edukacja ekologiczna obejmująca bezpośredni kontakt z przyrodą, dlatego w naszej pracowni nie mogło zabraknąć sprzętu do obserwacji przyrody tj. lupy, lornetki oraz klucze i atlasy, niezbędne do nabycia umiejętności rozpoznawania gatunków roślin, zwierząt i grzybów.

Wybór klasy przyrodniczej w naszej szkole zapewnia wysokie standardy nauczania z wykorzystaniem nowoczesnych narzędzi, możliwość rozwijania zainteresowań związanych ze światem przyrody, jak również przyjazną atmosferę. Solidne przygotowanie do matury z przedmiotów realizowanych w zakresie rozszerzonym tj.: biologia, geografia, język angielski otwiera drogę na studia na ciekawych kierunkach tj.: biologia, biotechnologia, bioinżynieria, ochrona środowiska, analiza chemiczna, medycyna, dietetyka, leśnictwo, geografia, turystyka i rekreacja.

DOŁĄCZ DO NAS !!!