KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych
w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:

1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Kontakt”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej.
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. klauzula informacyjna znajduje się również w linku „Klauzula informacyjna” w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Kiermasz podręczników

Dnia 5 września (czwartek) 2019 roku w naszej szkole  na sali gimnastycznej odbędzie się kiermasz podręczników.

Każdy sprzedający jest odpowiedzialny za swoje książki oraz środki pieniężne. Książki przeznaczone do sprzedaży uczniowie przynoszą w dniu kiermaszu. Każdy jest zobowiązany posiadać drobne pieniądze, by umożliwić sprawną sprzedaż.

 

O godzinie 10.30 klasy II (liceum i technikum) zajmują miejsca wyznaczone na sali

O godzinie 10.40 – 11.00 klasy: IAG, IBG, ITG  zakupują podręczniki od klas II. Po wyznaczonym czasie na sali pozostają uczniowie klas II aby zakupić podręczniki od klas starszych.

O godz. 11.00 na salę schodzą klasy III liceum i technikum oraz klasa IVTA.

Kiermasz trwa do 11.30.

Absolwenci mogą wziąć udział w kiermaszu i przychodzą na godzinę 11.00

Osoby, które nie biorą udziału w kiermaszu, pozostają w sali lekcyjnej z nauczycielem prowadzącym zajęcia.

 

Nad porządkiem podczas kiermaszu będą czuwać: Monika Migała, Małgorzata Chrząszcz.