KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych
w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:

1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Kontakt”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej.
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. klauzula informacyjna znajduje się również w linku „Klauzula informacyjna” w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Justyna w finale!

W czwartek 7 lutego 2019 roku odbyły się eliminacje regionalne VI Edycji Konkursu Historycznego Żołnierze Wyklęci Obudźcie Polskę!, którego głównym organizatorem jest Poseł na Sejm RP Robert Telus. W tym roku zgłosiło się ponad 30 szkół z powiatów: opoczyńskiego, skierniewickiego, rawskiego, tomaszowskiego, bełchatowskiego, radomszczańskiego, z Piotrkowa Trybunalskiego m.npp. i ze Skierniewic m.npp. W eliminacjach szkolnych wzięło udział ponad 1000 uczniów, a w etapie regionalnym swoją wiedzę sprawdziło 84. Wśród nich znalazły się reprezentantki Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych nr 8: Wiktoria Krzeslak (IIB), Adrianna Szczepaniak (IIA) i Justyna Kratouni-Vasileiadou (IIA), która znalazła się w ścisłej czołówce zdobywając wysokie drugie wyróżnienie spośród 20 finalistów. To ona będzie reprezentować naszą szkołę w finale wojewódzkim w Łodzi.

Opiekunem  jest p.Piotr Dębicki.

Gratulujemy i trzymamy kciuki!