KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych
w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:

1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Kontakt”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej.
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. klauzula informacyjna znajduje się również w linku „Klauzula informacyjna” w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

IX FORUM EKOLOGICZNE - PODSUMOWANIE KONKURSU CHEMICZNEGO

10 czerwca 2021 r. w naszej szkole odbyło się Forum Ekologiczne. Impreza ta – organizowana już po raz 9 - pokazała duże zainteresowanie tomaszowskiej młodzieży zagadnieniami proekologicznymi. Jak co roku staraliśmy  się, aby prezentowana tematyka pokazywały złożone procesy w sposób przystępny, a przede inspirowała do działania.

Uczestnicy Forum wysłuchali wykładu pani dr Alicji Zawadzkiej z Politechniki Łódzkiej pt.: „Charakterystyka wód powierzchniowych w Polsce”. W niezwykle barwny sposób prelegentka omówiła zagadnienie i wskazała konsekwencje niewłaściwych zachowań człowieka.

Następnie pani dr inż. Monika Nastarowicz z Politechniki Łódzkiej w wykładzie pt.: „Woda źródło życia” opowiedziała nam o skutkach niedoborów wody w naszym organizmie oraz jej właściwościach, w tym również o właściwościach wody w stanie nadkrytycznym. Podczas wykładu pani doktor  przeprowadziła wśród słuchaczy mini quiz z nagrodami.

Zraz po tym wydarzeniu rozstrzygnięto konkurs: „Chemia w służbie człowiekowi”. Nagrody wręczyły: pani dr Alicja Zawadzka z PŁ, pani naczelnik Wydziału Edukacji i Sportu w Starostwie Powiatowym Beata  Stańczyk oraz pani dyrektor  Agnieszka Dziedzic.

 

OLIWIER KWIATKOWSKI

uczeń Szkoły Podstawowej nr 13

I miejsce

IGA SMEJDA

uczennica Szkoły Podstawowej nr 1

II miejsce

AMELIA BOJANOWSKA

uczennica Szkoły Podstawowej nr 13

III miejsce

JAKUB CHOJECKI

uczeń Zespołu Szkolno- Przedszkolnego w Smardzewicach

WYRÓŻNIENIE

KONRAD TOMALKA

uczeń Zespołu Szkolno- Przedszkolnego w Smardzewicach

WYRÓŻNIENIE

OLIWIA GROCHALA

uczennica Szkoły Podstawowej w Łaznowie

WYRÓŻNIENIE

Amelia Kosylak

uczennica Szkoły Podstawowej w Łaznowie

WYRÓŻNIENIE

ADAM ADASZKIEWICZ

ucznia Szkoły Podstawowej nr 1

WYRÓŻNIENIE

NADIA KLUF

uczennicy Szkoły Podstawowej nr 1

WYRÓŻNIENIE

MAKSYMILIAN ŚLIWIŃSKI

ucznia Szkoły Podstawowej nr 1

WYRÓŻNIENIE

WERONIKA WOJNA

uczennicy Szkoły Podstawowej nr 1

WYRÓŻNIENIE

KRZYSZTOF ZARZECZNY

ucznia Szkoły Podstawowej nr 1

WYRÓŻNIENIE

WIKTORIA ŚWIĄTEK

uczennicy Szkoły Podstawowej nr 12

WYRÓŻNIENIE

HANNA KOŚCISTA

uczennicy Szkoły Podstawowej nr 13

WYRÓŻNIENIE

KAROLINA PICHOLA

uczennicy Szkoły Podstawowej nr 13

WYRÓŻNIENIE

KAROLINA RUTKOWSKA

uczennicy Szkoły Podstawowej nr 13

WYRÓŻNIENIE

MARTYNA SOBCZYK

uczennicy Szkoły Podstawowej nr 14

WYRÓŻNIENIE

Wszyscy uczestnicy zostali  także zaproszeni na pokazy ciekawych doświadczeń chemicznych.