KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych
w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:

1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Kontakt”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej.
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. klauzula informacyjna znajduje się również w linku „Klauzula informacyjna” w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Inauguracja roku szkolnego na Nadrzecznej

1 września 2020 roku,  po dwumiesięcznej przerwie wakacyjnej i czteromiesięcznym nauczaniu zdalnym, społeczność Zespołu Szkół Ponadpodstawowych nr 8 spotkała się w murach szkoły, by zainaugurować nowy rok szkolny 2020/2021.

To było wyjątkowe spotkanie, przede wszystkim ze względu na ogromne wyczekiwanie wszystkich na powrót do „normalności” życia szkolnego.

 Pani dyrektor Agnieszka Dziedzic wraz z przedstawicielami samorządu uczniowskiego: Weroniką Sowik i Sebastianem Bułką powitali wszystkich zaproszonych gości, rodziców, pracowników szkoły i uczniów. W uroczystości wzięli udział goście: Marszałek Senior Pan Antoni Macierewicz, Starosta Powiatu Tomaszowskiego Pan Mariusz Węgrzynowski, Komendant Komendy Powiatowej Policji inspektor Szymon Herman, Przewodniczący Komisji Oświaty Pan Leon Karwat, Przewodniczący Komisji Rewizyjnej Pan Włodzimierz Justyna, Naczelnik Wydziału Oświaty i Sportu Powiatu Tomaszowskiego Pani Beata Stańczyk. 

Przedstawiciele władz powiatowych oraz społeczność szkolna złożyli podziękowania dotychczasowemu dyrektorowi Panu Tomaszowi Migale oraz wicedyrektor Pani Wioletcie Madej za owocną pracę w latach 2015-2020. Serdecznie powitano nową dyrektor Zespołu Szkół Ponadpodstawowych nr 8 Panią Agnieszkę Dziedzic oraz wicedyrektor Panią Beatę Koch-Lubicką, życząc wielu sukcesów zawodowych oraz satysfakcji w kierowaniu placówką. Cała uroczystość odbyła się z zachowaniem środków bezpieczeństwa w dobie pandemii.

Życzymy wszystkim, aby ten rok szkolny przyniósł wiele sukcesów zawodowych dyrekcji, nauczycielom i pracownikom, a uczniom  – wiary we własne siły, najwyższych osiągnięć w nauce oraz wspaniałych przyjaźni.

Nadrzeczna to idealne miejsce do zdobywania wiedzy, miejsce komfortowe dla tych, którzy chcą uczyć się pod kierunkiem ludzi z pasją.