KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych
w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:

1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Kontakt”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej.
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. klauzula informacyjna znajduje się również w linku „Klauzula informacyjna” w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Biblioteka szkolna zdalnie

Biblioteka szkolna zaprasza do konsultacji zdalnych, poprzez dziennik elektroniczny oraz platformę G suite, w godzinach:

Poniedziałek               8.00- 14.00

Wtorek                       7.45 – 8.45

                                   10.30 – 11.45

                                   13.30 – 15.00

Środa                          8.45 – 14.00

Czwartek                    7.45 – 8.45

                                   10.30-11.30   

Piątek                         7.45 - 8.45

                                   9.40 – 10.40

Zdalne konsultacje polegają przede wszystkim na pomocy uczniom w wyszukiwaniu informacji, tekstów literackich  oraz materiałów dydaktycznych na zajęcia. Nauczyciel służy pomocą wszystkim uczniom, zwłaszcza maturzystom w przygotowaniu do zajęć z języka polskiego. Zapraszam do dołączenia do classroom, zgodnie ze wskazówkami wysłanymi w dzienniku elektronicznym. Serdecznie zapraszam. Monika Migała