KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych
w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:

1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Kontakt”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej.
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. klauzula informacyjna znajduje się również w linku „Klauzula informacyjna” w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

BĘDZIE KLASA POLICYJNA W III LO!!!

26 lutego 2020 roku, w siedzibie Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych nr 8 w Tomaszowie Mazowieckim odbyło się spotkanie Komendanta Powiatowego Policji w Tomaszowie Mazowieckim insp. Szymona Hermana  z Dyrektorem wymienionej placówki edukacyjnej p. Tomaszem Migałą. W trakcie spotkania podpisane zostało porozumienie, które zakłada współpracę obu instytucji i prowadzi do stworzenia i wzajemnego wsparcia przy prowadzeniu klasy licealnej o profilu policyjnym.

  Podpisane porozumienie to finalizacja założeń wymienionych w liście intencyjny, jaki został podpisany przez wymienionych w dniu 29 listopada 2019 roku.

  Klasa o profilu policyjnym ma funkcjonować już w roku szkolnym 2020/2021 w III Liceum Ogólnokształcącym w Tomaszowie Maz.,  a założenia programowe mają  między innymi prowadzić do integracji środowiska policyjnego i młodzieży szkolnej, propagowania postaw patriotycznych, propagowania działalności na rzecz bezpieczeństwa publicznego, kształtowania wśród uczniów aktywnych postaw społecznych  oraz właściwych postaw moralnych przez wartości odnajdywane w etosie zawodu policjanta, upowszechnienia tradycji oraz promocji dokonań i osiągnięć Policji i Szkoły.  

  Będą miały również na celu przygotowanie młodzieży szkolnej do nauki w Wyższych Szkołach Policji oraz do postępowania rekrutacyjnego do służby w Policji.  

  W ramach podpisanego porozumienia zarówno Szkoła jak i Komenda Policji, mogą liczyć na wzajemne wsparcie przy realizacji różnego rodzaju inicjatyw co z pewnością przyczyni się do kształtowania pozytywnego wizerunku tomaszowskiej Policji jak i ZSP nr 8.