KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych
w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:

1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Kontakt”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej.
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. klauzula informacyjna znajduje się również w linku „Klauzula informacyjna” w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

"Audyt remontowy" - ostatnie szkolenie w ramach projektu

W dniach  16.01- 19.01.2020 r.  grupa technika urządzeń i systemów energetyki odnawialnej odbyła ostatnie już szkolenie pt "Audyt remontowy" w ramach projektu RPLD.11.03.01-10-0035/17-00 „Azymut na sukces - nowoczesne kształcenie zawodowe w ZSP nr 8 w Tomaszowie Mazowieckim”, współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Łódzkiego na lata 2014-2020 Działanie XI.3..

Uczestnicy zapoznali się z przepisami prawa pracy, wymaganiami kwalifikacyjnymi  itp. Celem takiego audytu jest wskazanie zakresu finansowo-rzeczowego inwestycji prowadzącej do obniżenia rachunków za ciepło na ogrzewanie pomieszczeń i podgrzewanie wody,  z wykorzystaniem kredytu z premią termomodernizacyjną. Na szkoleniu uczniowie pozyskali wiadomości z dziedziny termomodernizacji oraz uczyli się wykonać tego typu dokument.  Zakres kursu obejmował także podstawy wiadomości z budownictwa ogólnego.

 Poznali również metody analizy opłacalności ekonomicznej inwestycji, materiały stosowane do termomodernizacji obiektów, usprawnienia termomodernizacyjne oraz ich szczegółowe omówienie oraz zasady wykonywania audytów energetycznych.

Uczestnicy  zapoznali się z wykazem usprawnień termomodernizacyjnych wchodzących w zakres przedsięwzięcia termomodernizacyjnego oraz przeprowadzili analizę ekonomiczną dla przykładowego budynku.