KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych
w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:

1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Kontakt”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej.
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. klauzula informacyjna znajduje się również w linku „Klauzula informacyjna” w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Kategoria: Wiadomości

” Pomóżmy czworonogom przetrwać zimę” - zbiórka karmy dla zwierząt 2020

Szkolne  Centrum  Wolontariatu pod kierunkiem p. Anety Albrecht- Geszcz po raz kolejny organizuje akcję dożywiania zwierząt pod hasłem: ” Pomóżmy czworonogom przetrwać zimę”. W ubiegłym roku udało nam się wspólnie zebrać, aż 121 kg karmy dla psów, która została przeka...

"Mikołajki z piłką siatkową"- odpowiedzi do pytań

Każdy, kto jest ciekawy prawidłowych odpowiedzi do pytań w naszym konkursie mikołajkowym znajdzie je poniżej: PYTANIA Z ODPOWIEDZIAMI: W spalskim COS-ie istnieje Szkoła Mistrzostwa Sportowego, w której uczą się i doskonalą swoje umiejętności siatkarskie najzdolniejsi chłopcy z całej Polski. A gdzie jest po...

"Mikołajki z piłką siatkową- podsumowanie konkursu

Czy rok temu ktokolwiek przewidziałby, że tegoroczne Wigilie szkolne i klasowe się nie odbędą ? Czy tegoroczni maturzyści zakładali, że nie dojdzie do skutku ich studniówka, którą rozpoczną polonezem mozolnie wyćwiczonym na lekcjach wychowania fizycznego? Niestety z powodu trwającej pandemii wiele imprez,...

Pytania: Konkurs "Mikołajki z piłką siatkową"

Na odpowiedzi czekamy pod adresem : mikolajki.zsp8@wp.pl  6 grudnia 2020 r do godz.18.00 PYTANIA KONKURSOWE: W spalskim COS-ie istnieje Szkoła Mistrzostwa Sportowego, w której uczą się i doskonalą swoje umiejętności siatkarskie najzdolniejsi chłopcy z całej Polski. A gdzie jest podobny ośrodek szkoląc...

Międzynarodowy Dzień Wolontariusza

5 grudnia obchodzimy Międzynarodowy Dzień Wolontariusza  – święto ustanowione przez Zgromadzenie Ogólne Organizacji Narodów Zjednoczonych rezolucją 40/212 z 17 grudnia 1985 roku, którego celem jest uznanie pracy wolontariuszy na całym świecie za ich trud, czas i umiejętności... Każdy m...

Technicy Analitycy prezentują domowe areometry

Na jednej z ostatnich lekcji praktycznych klasa 1 TA (Technik Analityk) wykonywała areometry. Areometr to przyrząd do bezpośredniego pomiaru gęstości cieczy, który wykorzystuje prawo Archimedesa. Nasza pracownia wyposażona jest w dokładne areometry laboratoryjne, które  wyglądają tak jak jeden z prze...

Konsultacje dla maturzystów

Serdecznie zapraszamy uczniów klas maturalnych na konsultacje, które odbywają się na terenie szkoły w formie stacjonarnej z zachowaniem reżimu sanitarnego.  Chęć uczestnictwa proszę zgłaszać do nauczyciela prowadzącego konsultacje.    HARMONOGRAM KONSULTACJI Lp. Nazwisko...

Światowy Dzień Walki z AIDS

Z inicjatywy Światowej Organizacji Zdrowia (WHO) 1 grudnia uroczyście obchodzimy Światowy Dzień Walki z AIDS. Jego celem jest uwrażliwienie społeczeństwa na problem oraz solidaryzowanie się z ludźmi dotkniętymi tą chorobą. Od 12 lat z okazji 1 grudnia na całym świecie przeprowadzana jest kampania, mająca za zadanie z...

Olimpiady COPTIOSH

Serdecznie zapraszamy  wszystkich zainteresowanych uczniów Zespołu Szkół Ponadpodstawowych nr 8 do udziału w Olimpiadach COPTIOSH, które są: - nieodpłatne (nie ma wpisowego) - rankingowe (w Rankingu Olimpijskim) - dają indeksy na ponad 30 szk&oacut...