KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych
w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:

1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Kontakt”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej.
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. klauzula informacyjna znajduje się również w linku „Klauzula informacyjna” w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Kategoria: Aktualności

Zajęcia z doradztwa zawodowego

W miesiącach listopad- styczeń uczniowie technikum uczestniczyli w zajęciach z doradztwa zawodowego w Szkolnym Punkcie Informacji i Kariery realizowanych w ramach projektu RPLD.11.03.01-10-0035/17-00 "Azymut na sukces- nowoczesne kształcenie zawodowe w ZSP nr 8 w Tomaszowie Mazowieckim", współfinansowanego ze śr...

Wyniki wyborów przewodniczącego SU

9 stycznia  2020r odbyły się z ZSP nr8 wybory nowego przewodniczącego Samorządu Uczniowskiego na rok 2020. W wyborach tych startowała dwójka uczniów liceum tj. Sowik Weronika i Sebastian Bułka. Komisja wyborcza w składzie: Michał Mochola, Daria Pawełkiewicz, Monika Kmita i Małgorzata Chrząszcz po prz...

"Audyt remontowy" - ostatnie szkolenie w ramach projektu

W dniach  16.01- 19.01.2020 r.  grupa technika urządzeń i systemów energetyki odnawialnej odbyła ostatnie już szkolenie pt "Audyt remontowy" w ramach projektu RPLD.11.03.01-10-0035/17-00 „Azymut na sukces - nowoczesne kształcenie zawodowe w ZSP nr 8 w Tomaszowie Mazowieckim”, współfi...

Zbiórka dla Marty

W dniu 19 grudnia 2019 roku. Szkolne Centrum Wolontariatu pod kierunkiem p. Anety Albrecht- Geszcz zorganizowało "Zbiórkę dla Marty"- przeznaczoną na leczenie uczennicy z naszej szkoły.W tym dniu wolontariusze oraz uczniowie z klasy I  AP sprzedawali ciasta, kanapki, pierniki świąteczne własnoręcznie wykon...

Wybory przewodniczącego Samorządu Uczniowskiego

9 stycznia 2020r w ZSP nr8 odbędą się wybory nowego przewodniczącego Samorządu Uczniowskiego. Każdy tego dnia będzie mógł oddać swój głos na wybranego przez siebie kandydata. W tegorocznych wyborach biorą udział:Weronika Sowik- uczennica klasy 2B oraz Sebastian Bułka -uczeń klasy 1BP. ...

Spotkanie wigilijne w ZSP nr8

Magiczny czas świąt rozpoczął się w ZSP nr8 tradycyjną wigilią, na której obecni byli zaproszeni goście, rodzice, pracownicy szkoły, uczniowie oraz mieszkańcy osiedla „Michałówek”.Uroczystość rozpoczęły spotkanbia wigilijne wychowawców wraz uczniami w klasach. Na wspólne kolędow...

„ Zbiórka karmy dla zwierząt 2019”-podsumowanie akcji

Szkolne  Centrum  Wolontariatu pod kierunkiem p. Anety Albrecht- Geszcz po raz kolejny  zorganizowało akcję dożywiania zwierząt pod hasłem: ” Pomóżmy czworonogom przetrwać zimę”. Tym razem udało nam się zebrać aż 121 kg karmy dla psów, która została przekazana już dla Tow...

Wolontariusze nagrodzeni w Starostwie

W dniu 12 grudnia 2019 r. wolontariusze ze Szkolnego Centrum Wolontariatu uczestniczyli w uroczystości wręczenia nagród i dyplomów  zorganizowanej w Starostwie Powiatowym w Tomaszowie Mazowieckim. Podczas uroczystości zaproszeni goście mieli możliwość wysłuchać kolęd w wykonaniu wolontariusza Jakuba ...

38. rocznica wprowadzenia stanu wojennego

W piątek 13 grudnia 2019 roku minęła 38. rocznica wprowadzenia stanu wojennego w Polsce. Jak co roku uczniowie i nauczyciele Zespołu Szkół Pondgimnazjalnych nr 8 uczestniczyli w obchodach poświęconych pamięci tragicznych wydarzeń 13 grudnia 1981 roku w Tomaszowie Mazowieckim.Tym razem klasa III A pod opieką p.P...

Sobotnie strzelanie

W sobotę 7 grudnia 2019 roku uczniowie Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych nr 8 pod opieką p.Piotra Dębickiego wzieli udział w treningu strzeleckim. Ćwiczono strzelanie na celność i skupienie z kbks oraz broni krótkiej, przy użyciu pistoletu GLOCK 9 mm. Było głośno;)Zajęcia odbyły się w ramach Szkolnego Koł...