KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych
w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:

1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Kontakt”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej.
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. klauzula informacyjna znajduje się również w linku „Klauzula informacyjna” w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Kategoria: Aktualności

Konkurs policyjny

14 marca 2019 w Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych nr 8 odbyły się eliminacje powiatowe „ Turnieju dla szkół średnich o puchar Komendanta Wojewódzkiego Policji w Łodzi”.Startujące drużyny i zaproszonych gości powitał Komendant Powiatowy Policji insp. Szymon Herman, Członek Zarządu Powiat...

Olimpiada „Buduj z Pasją”

W dniu 14 marca 2019 r. w Nowym Dworze Mazowieckim przeprowadzono etap regionalny VIII Olimpiady Budowlanej „Buduj z Pasją”.Nasza Szkołę w regionie mazowieckim reprezentowali technicy budownictwa z klasy 2 TA Bartosz Ziemniewicz i Dawid Nockoski. W tej edycji sprawdzano wiedzę z kwalifikacji B.18 &nd...

Konkurs „Bhp w budownictwie”

W dniu 13 marca 2019 r. został przeprowadzony etap szkolny konkursu wiedzy na temat bezpieczeństwa i higieny pracy w budownictwie, przeznaczony dla młodzieży kształcącej się w zawodach budowlanych.W konkursie wzięli udział uczniowie grupy budowlanej z klasy II TA.Najwyższy poziom znajomości przepisów zaprezent...

Wojewódzki etap VI Olimpiady Solidarności

W czwartek 14 marca 2019 roku odbył się w Łodzi etap wojewódzki VI Edycji Olimpiady Solidarności. Dwie dekady historii. Naszą szkołę reprezentowali Justyna Kratouni-Vasilieadou (IIA) i Michał Mochola (IIB). W eliminacjach wzięło udział ponad 40 najlepszych finalistów etapów szkolnych z całego wojew...

III miejsce koszykarzy ZSP 8

W dniach 12-14 marca odbyły się kolejne zawody sportowe rozgrywane w ramach Licealiady chłopców. Nasi panowie brali tym razem udział w Mistrzostwach Powiatu w piłce koszykowej. Pierwszego dnia zawodów rozegrane zostały mecze grupowe,w których walczyliśmy z ZSP 1, ZSP 2 i ZSP 6. Tylko mecz z "mechan...

Stypendystki z Nadrzecznej

W dniu 13.03.19 uczennice naszej szkoły wzięły udział w uroczystości wręczenia dyplomów stypendystom Prezesa Rady Ministrów i Ministra Edukacji Narodowej w roku szkolnym 2018/19. Uroczystość odbyła się w niezwykłej atmosferze, w budynku Wydziału Prawa Uniwersytetu w Łodzi.Naszą szkołę reprezentowały dwie...

Marcowa Akcja Ambulans

Po raz kolejny na terenie Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych nr 8 miała miejsce akcja krwiodawstwa AMBULANS. Wzięło w niej udział wielu krwiodawców z terenu miasta. Wśród nich do pobrania krwi lekarz zakwalifikował 27 uczniów i nauczycieli szkoły przy Nadrzecznej, którzy oddali 12 litr&...

Piknik w rocznicę wstąpienia Polski do NATO

W sobotę 9 marca 2019 roku w całej Polsce zorganizowano pikniki wojskowe z okazji 20. rocznicy wstąpienia Polski do NATO. Uczniowie i nauczyciele Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych nr 8 również wzięli w nich udział. Reprezentanci szkoły przy Nadrzecznej pojawili się na terenie 25. Brygady Kawalerii Powietrz...

Dzień Kobiet na Nadrzecznej

Dziś obchodziliśmy w naszej szkole Dzień Kobiet , dlategoteż z tej okazji dyrektor Tomasz Migała  wspólnie z przedstawicielami Samorządu Uczniowskiego Michałem Mocholą i Bartoszem Łyś zorganizowali krótki apel, podczas, którego panowie złożyli piękne życzenia naszym pięknym Paniom.Po kr&oacute...

Olimpiada Wiedzy i Umiejętności Budowlanych

W dniu 2 marca 2019 r. w Warszawie, technicy budownictwa  z klasy 4 TB Karina Deredas i Damian Kwapis jako laureaci etapu szkolnego i reprezentanci naszej Szkoły wzięli udział w etapie okręgowym XXXII Olimpiady Wiedzy i Umiejętności Budowlanych.W tym etapie uczestniczyło 615 uczniów w 12 okręgach w Po...