KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych
w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:

1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Kontakt”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej.
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. klauzula informacyjna znajduje się również w linku „Klauzula informacyjna” w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Świąteczne akcje SK Caritas

  • XVI Zbiórka Żywności Caritas

 

29 i 30 marca, Caritas Archidiecezji Łódzkiej zorganizowała kolejną, zbiórkę żywności 
w ramach Zbiórki Żywności Caritas w Polsce. Tradycyjnie wolontariusze ze Szkolnego Koła Caritas zaangażowali się w tą akcję. W ciągu dwóch dni 20 uczniów pod opieką p. Joanny Kosior pomagało zbierać artykuły spożywcze z długim terminem przydatności  oraz słodycze dla najmłodszych. Zebrane produkty zostały przekazane potrzebującym z Parafii Najświętszego Serca Pana Jezusa w formie świątecznych paczek.

  • Kwesta Żonkilowa

07 kwietnia, przed kościołami przeprowadzona została „kwesta żonkilowa”. Do tej akcji włączyli się również wolontariusze ze SK Caritas współpracujący z Fundacją „Dwa Skrzydła”, która od 2012 roku wspiera osoby chore i ich bliskich oferując wsparcie psychologiczne i duchowe w tym trudnym dla nich okresie. Tegoroczna akcja miała na celu zebranie środków na budowę tomaszowskiego hospicjum, tak bardzo oczekiwanego przez terminalnie chorych i ich rodziny.

Nasi wolontariusze spisali się na medal! Serdecznie im dziękujemy!