KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych
w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:

1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Kontakt”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej.
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. klauzula informacyjna znajduje się również w linku „Klauzula informacyjna” w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Dzień Edukacji Narodowej w ZSP nr 8

Dzień Edukacji Narodowej w ZSP nr 8 każdego roku obchodzimy wyjątkowo. Jest to bowiem święto polskiej szkoły, uczniów, nauczycieli, pracowników obsługi, a także tych, którzy tę instytucje prowadzą i nadzorują. Staje się ono okazją, aby wyrazić wdzięczność wszystkim tym osobom.

W piątek 12 października 2018 r.  w szkole przy Nadrzecznej odbyła się uroczystość mająca właśnie taki cel. Bardzo ważnym punktem spotkania było wystąpienie pana dyrektora Tomasza Migały, który przypomniał zasługi Komisji Edukacji Narodowej. Zwrócił też uwagę na fakt, że dziś wszyscy jesteśmy spadkobiercami ideałów tej ważnej inicjatywy oświatowej. W  uznaniu zasług i osiągnięć w pracy dydaktyczno - wychowawczej pan dyrektor wymienił  także wyróżniających się nauczycieli.

Ten wyjątkowy dzień w roku młodzi, szkolni artyści uświetnili występem. Wiele ciepłych słów popłynęło w kierunku nauczycieli, których uczniowie docenili za wyjątkowe zaangażowanie w pracę oraz życzliwość i troskę.

Przedstawienie przygotowała młodzież  pod kierunkiem pani Joanny Kosior oraz pani Anety Kowalskiej. Oklaskami przyjęte zostały fragmenty pokazujące w krzywym zwierciadle sceny z życia  szkoły. Program, przeplatany był ciekawymi aranżacjami muzyczno-ruchowymi. Podziwialiśmy wyjątkowo ekspresyjny taniec w wykonaniu Sandry Toczek oraz grę na skrzypcach Aleksandry Kszczot. Usłyszeliśmy piosenki zaśpiewane przez: Sandrę Toczek, Szymona Pietruszczaka, Kaję Kołodziejską, Elę Rudzką, oraz chór szkolny. Muzykom towarzyszyli recytatorzy, tym razem wybrali oni do deklamacji piękne wiersze Juliana Tuwima.

Uroczystość zakończyli członkowie Samorządu Uczniowskiego, którzy wręczając kwiaty Dyrekcji, złożyli najserdeczniejsze życzenia naszym profesorom. Słowa uznania przekazała również przewodnicząca Rady Rodziców pani Agnieszka Pawlikowska.