KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych
w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:

1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Kontakt”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej.
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. klauzula informacyjna znajduje się również w linku „Klauzula informacyjna” w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Akcje Szkolnego Koła Caritas

W ostatnim czasie wolontariusze ze SK Caritas wzięli udział w licznych akcjach, które miały na celu bezinteresowną pomoc drugiemu człowiekowi. Uczennice z kl. II a i II b realizowały Projekt „Sztafeta pokoleń” w ramach, którego odwiedzały starsze osoby z terenu Tomaszowa Maz. Następnie grupa uczniów w ramach akcji „Pola nadziei” zorganizowała Andrzejki dla pensjonariuszy Zakładu Pielęgnacyjno – Opiekuńczego. 8 i 9 grudnia, 25 wolontariuszy włączyło się w ogólnopolską akcję zbiórki żywności: „Tak, pomagam”. Uczniowie przez dwa dni zbierali żywność, którą przekazali dla potrzebujących z terenu parafii NSJ w Tomaszowie Maz. Dziękuję wszystkim, którzy otwierają się na pomoc drugiemu człowiekowi i biorą udział w różnych akcjach charytatywnych.

Opiekun koła: Joanna Kosior